Doar un patron roman din trei crede ca situatia de ansamblu a economiei e favorabila afacerilor, insa unul din doi patroni apreciaza ca evolutia viitoare a mediului de afaceri va fi favorabila, potrivit Cartei Albe a intreprinderilor mici si mijlocii (IMM-uri)
Lucrarea trece in revista situatia IMM-urilor romanesti si are trei parti: prima, "IMM-urile si mediul economic national", se bazeaza pe date statistice; a doua caracterizeaza activitatea IMM-urilor pe baza situatiilor financiare anuale; iar ultima, "Mediul de afaceri, situatia si performantele IMM-urilor in 2006, cuprinde rezultatele unui studiu de piata efectuat pe un esantion reprezenatativ din randul managerilor de intreprinderi.

Intreprinzatorii intervievati in martie-aprilie 2006 pentru realizarea studiului au declarat doar in proportie de 30 la suta ca situatia de ansamblu a mediului economic din Romania este favorabila dezvoltarii afacerilor, in contextul in care anul trecut un studiu similar arata ca peste 50 la suta dintre patroni sunt multumiti de mediul de afaceri.

"Aceasta perceptie este influentata mai mult de factori politici si de presiunea momentului integrarii in UE", a declarat, citat de NewsIn, prof. dr. Ovidiu Nicolaescu, de la Academia de Studii Economice, unul dintre coordonatorii stiintifici ai Cartei Albe a IMM-urilor. Aproape 35 la suta din patronii de IMM-uri au considerat ca mediul de afaceri este defavorabil dezvoltarii afacerilor, procent in crestere fata de anul trecut, cand a fost de aproximativ 24%.

Peste 50% dintre intreprinzatori cred ca in viitor situatia economica va fi favorabila afacerilor, putin peste 20% spun ca va stanjeni evolutia afacerilor, iar aprope 29% au raspuns ca situatia economica nu va afecta in niciun fel evolutia afacerilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri