Arcelor Steel si Mitsui & Co vor prelua compania sud-africana AMSA Steel

Consiliul Concurentei a autorizat operatiunea de concentrare economica ce se realizeaza intre societatile comerciale Arcelor Steel Services Centres SAS (Franta) si Mitsui & Co.UK, PLC (Anglia) prin preluarea controlului in comun asupra societatii AMSA Steel Service Centre (Pty) Ltd (Africa de Sud), informeaza Consiliul Concurentei.

Arcelor Steel Services Centres SAS face parte din grupul Arcelor, al doilea mare producator mondial de produse siderurgice, avand ca obiect de activitate procesarea otelului prin centre service si distributia produselor realizate clientilor care le-au comandat, in special din domeniul industriilor auto si electrocasnica.

Mitsui & Co.UK, PLC face parte din grupul japonez Mitsui & Co. Ltd si este implicat in comertul international cu produse diverse, inclusiv produse din otel.

AMSA Steel Service Centre (Pty) Ltd. este o societate deja inregistrata in Africa de Sud, controlata 100 la suta de Arcelor Steel Services Centres SAS. Ulterior operatiunii de concentrare, AMSA va fi controlata in comun de cele doua parti implicate in operatiune.

AMSA este un centru service si va activa domeniul procesarii si distributiei produselor din otel in Africa de Sud si eventual in tarile limitrofe. Pana in prezent AMSA nu a desfasurat nici o activitate, aceasta fiind o operatiune de tip greenfield.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri