Fuziunea producatorului de energie electrica si termica ELCEN Bucuresti cu RADET nu va rezolva "miraculos" lucrurile, iar cine isi imagineza ca regia de distributie a energiei termice va deveni eficienta in actuala structura isi face iluzii, a declarat vicepresedintele ANRE Emil Calota.

"Parlamentul a anuntat o lege a energiei termice pentru ca este domeniul cel mai deficitar si cu cele mai mari pierderi la nivelul consumului de energie finala din Romania. (...) In aceasta lege trebuie sa plecam de la legea eficientei energetice. Blocurile unde stau 6 milioane de oameni sunt cele mai mari surse de pierderi. Legea trebui sa favorizeze formule noi de incalzire urbana, fie microcapacitati, oricum prin remodelarea sistemelor existente", a afirmat reprezentantul Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energetic (ANRE), citat de Mediafax.

Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice Bucuresti (RADET) este in subordinea municipalitatii, iar Electrocentrale Bucuresti (ELCEN), furnizorul de caldura al RADET, apartine Ministerului Energiei. Cele doua entitati ar fi trebuit sa fuzioneze anul trecut, iar potrivit primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, aceasta operatiune va rezolva problema energiei termice in Bucuresti. Oprescu declara in decembrie anul trecut ca fuziunea se va realiza "undeva spre martie 2015".

ELCEN este cel mai mare producator de energie termica din Capitala (90%) si din tara (40%). Societatea asigura si 4,8% din energia electrica produsa la nivel national. RADET este cel mai mare datornic al ELCEN.

Citeste si:
Firea, despre avaria din sectoarele 2 si 3: A fost un sabotaj...
Firea, despre avaria din...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Seful ELCEN anunta dificultati financiare: Bancile nu ne imprumuta
Setari Cookie-uri