Conducerea Mittal Steel Galati a inceput discutiile cu reprezentantii Ministerului Economiei si Comertului (MEC) privind posibilitatea si conditiile in care ar putea prelua Electrocentrale Galati.

"Oficiali ai Mittal Steel Galati au fost invitati pentru discutii la minister legate de posibilitatea privatizarii CET Electrocentrale Galati. S-a convenit ca experti ai Mittal Steel Galati, impreuna cu specialisti ai Termoelectrica, sa evalueze din punct de vedere tehnic infrastructura si starea CET, precum si fezabilitatea unui asemenea proiect. Reprezentantii combinatului s-au aratat deschisi pentru reluarea discutiilor, daca situatia o va cere", a declarat, sambata, directorul de relatii publice al Mittal Steel Galati, Dorian Dumitrescu.

El a adaugat ca reprezentantii Mittal Steel si-au exprimat interesul pentru preluarea Electrocentrale Galati la momentul privatizarii Sidex, insa atunci negocierile au esuat, informeaza Rompres.

"Interesul manifestat in trecut pentru Electrocentrale i-a determinat pe reprezentantii MEC sa ii cheme acum la discutii pe reprezentantii Mittal Steel", a precizat Dorian Dumitrescu. Pana in prezent, pentru preluarea Electrocentrale, evaluata in urma cu doi ani la o suta de milioane de dolari, si-au exprimat interesul Consiliul Local Galati si Consiliul Judetean Galati.

Electrocentrale Galati are ca obiect de activitate producerea energiei electrice si termice, iar centrala electrica SE Galati este situata pe platforma combinatului siderurgic galatean.

Compania este detinuta in proportie de 100 la suta de Termoelectrica si a fost scoasa la privatizare in 2004, potentialii investitori putand opta pentru cumpararea pachetului integral de actiuni sau construirea, impreuna cu Termoelectrica, a unei noi centrale de producere in comun a energiei electrice si termice in cogenerare.

Procedura de vanzare la pachet a filialei Electrocentrale Galati si a firmei de prestari servicii si reparatii Termoserv a fost reluata de mai multe ori in 2004, insa nici un cumparator nu a depus o oferta.


Mai multe articole din sectiunea Companii »