Actionarii companiei Rafo au aprobat, la sfarsitul saptamanii trecute, majorarea capitalului social cu suma maxima de 8,6 miliarde lei, din care 1,89 miliarde lei reprezinta conversia datoriilor companiei in actiuni, se mentioneaza in comunicatul transmis marti de companie catre Bursa de Valori.
Cei prezenti la adunarea generala a actionarilor, care a avut loc pe 8 septembrie, au decis si tranzactionarea titlurilor companiei pe un sistem alternativ de tranzactionare.

"Potrivit strategiei de reorganizare a Rafo, se va mari capitalul social cu peste 18.970 miliarde lei vechi, suma echivalenta cu 1,897 miliarde lei noi (aproape 695 milioane dolari), care reprezinta transformarea creantelor, pe care creditorii le au la companie, in actiuni. Potrivit Legii companiilor si a reglementarilor pietei bursiere, daca face o majorare de capital, compania este obligata sa emita actiuni, astfel incat, actualii actionari sa aiba posibilitatea sa-si mentina detinerile in companie la acelasi nivel procentual si dupa majorare", a explicat managerul general al Rafo, Marin Anton, citat de NewsIn. Actiunile care nu vor fi subscrise prin exercitarea dreptului de preferinta se anuleaza.

Potrivit calculelor prezentate in documentul prin care sunt convocati actionarii in adunarea generala extraordinara, pentru ca actionarii actuali sa-si conserve detinerile anterioare operatiunii de majore de capital, Rafo ar trebui sa emita peste 3.456 miliarde actiuni, in valoare nominala de 2,5 lei noi, in suma de 8.640 miliarde lei noi.

"Este o majorare de capital ipotetica, nu este obligatoriu ca actionarii sa participe la ea. De aceea am precizat in comunicat ca suma maxima cu care se poate majora capitalul, ipotetic si potrivit reglementarilor, este de 8.642 miliarde lei noi", au explicat oficiali ai Rafo.

Capitalul social actual al companiei este de 432 milioane lei (158,2 milioane dolari). Compania Balkan Petroleum (BkP) detine aproape 98% din capitalul Rafo. In plus, actionarii au probat modificare denumirii administratorului, din administrator unic in administrator special.

Tot vineri a avut loc si adunarea generala ordinara, in care actionarii inscrisi in reistrul actionarilor la data de 28 august au reconfirmat compania V&V Trading Company in functia de administrator. Totodata, actionarii au aprobat participarea companiei ca asociat la firma Hotel Sport SRL, prin achizitionarea unui procent de 0,0008% din capitalul social. In anul 2005, RAFO a inregistrat pierderi de 153,7 milioane lei, cu circa 60% mai mici decat in anul 2004, cand compania a pierdut 372 milioane lei. in primul trimestru din 2006, RAFO a obtinut un profit operational 10,6 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri