Compania Chimcomplex SA Borzesti, controlata de omul de afaceri Stefan Vuza, incearca sa cumpere active ale combinatului chimic Oltchim din Ramnicu Valcea, la care deruleaza in prezent o procedura de audit, potrivit unui comunicat transmis, luni, de companie.

Chimcomplex a participat si la licitatia din 2012, pentru privatizarea Oltchim, dar a pierdut in fata lui Dan Diaconescu, care a anuntat o oferta mai buna financiar, conform News.ro

Privatizarea a fost anulata ulterior, autoritatile statului motivand decizia prin faptul ca Dan Diaconescu nu a putut demonstra ca detine suma ofertata.

"In urma finalizarii auditului, conducerea Chimcomplex a anuntat ca se pregateste sa depuna o oferta pentru preluarea activelor functionale ale Oltchim”, se arata intr-un comunicat al SC Chimcomplex SA Borzesti.

Presedintele consiliului de administratie al Chimcomplex a convocat , luni, o adunare a actionarilor,carora li se cere sa aprobe sdepunerea unei oferte pentru a cumpara active ale Oltchim.

Chimcomplex sustine ca intentioneaza ca, impreuna cu Oltchim, sa infiinteze Compania Nationala de Chimie, care sa revigoreze industria chimica din Romania.

Sursa foto: Baramee Thaweesombat / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Grupul PCC confirma ca va depune oferte pentru toate activele Oltchim
Setari Cookie-uri