Romanii care isi doresc sa porneasca propria afacere ar trebui sa fie mai sustinuti si incurajati din punct de vedere fiscal si legislativ, birocratia putand fi redusa prin digitizarea integrala a procedurilor de declarare a veniturilor, considera Ioana Enache, director general Amway Romania, Bulgaria si Grecia.

”Sustinem un mediu fiscal la nivel national care sa incurajeze aparitia unor incubatoare de afaceri, de unde se pot ridica antreprenori care vor construi afaceri cat mai puternice si mai durabile”, spune Ioana Enache.

Cel mai recent studiu AGER derulat de Amway a aratat ca, desi un sfert dintre romani sunt convinsi ca au abilitati antreprenoriale, teama de esec este un obstacol pentru 85% dintre cei care se gandesc sa inceapa o afacere pe cont propriu, cu 16 procente peste media europeana.

”O simplificare a procedurilor si o predictibilitate legislativa ar facilita urmarirea unor strategii pe termen lung din partea mediului de business, inclusiv a celor care doresc sa inceapa o afacere pe cont propriu, si ar incuraja atitudinea pozitiva a romanilor cu privire la antreprenoriat”, completeaza Enache.

Anul trecut business-ul pe care il conduce a atins o valoare de 79 milioane lei, iar pentru acest an directorul general al companiei estimeaza un avans de pana in 10%. In prezent, Amway se afla in top trei cele mai importante companii pe segmentul de vanzari directe din Romania.

Citeste si:
Un sfert dintre romani sunt convinsi ca au abilitati antreprenoriale
Aproape un sfert dintre...

Wall-Street.ro a lansat proiectul anului: #RomaniaProfesionista. Avand in minte tragedia de la Colectiv, din toamna anului trecut, si schimbarile produse atunci in fiecare dintre noi si in societate, in ansamblu, ne dorim sa fim parte din schimbare. Mai mult, ne dorim sa contribuim, sa conturam acea Romanie profesionista in care sa ne regasim, sa propunem solutii concrete pentru reforma reala de care avem nevoie. Astfel, vom lansa permanent solutii, propuneri si idei ale oamenilor de afaceri, managerilor, antreprenorilor - specialistii care sustin economia reala.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ioana Enache, Amway: Romania are nevoie de stabilitate politica