Starbucks

Starbucks

Daca pentru Millenials Google este sinonim cu cautarea de informatii, tot ei asocieaza cafeaua cu Starbucks. In ziua de azi, este imposibil sa nu vezi pe strada un tanar cu o cafea de la Starbucks in mana. Iar daca nu il vezi, poti intra pe Instagram sa ii vezi postarile. De ce este atat de apreciat Starbucks in randul generatiei tinere? Pentru ca a stiut sa-si extinda intotdeaua meniul si sa includa salate, sandvisuri sau chiar bauturi alcoolice, si a facut-o intr-un mod foarte catchy, daca luam in considerare toate tehnologiile si inovatiile folosite.

Starbucks este retailer-ul numarul unu din lume pe segmental specialitatilor din cafea si ocupa locul patru in topul mondial al celor mai cunoscute branduri ale lumii, dupa Apple, Google si IKEA. Starbucks a fost infiintata de Jerry Baldwin, Zev Siegel si Gordon Bowker si a preparat pentru prima oara cafea in anul 1971.

Google

Google

Aplicatiile pentru smartphone ale Google au devenit esentiale pentru tinerii generatiei Millenialls. Si cine nu foloseste Gmail? In plus, Google continua sa gaseasca modalitati de a face parte din viata cotidiana a utilizatorilor sai.

Numele Google este sinonim cu cautarea de informatii online si cu sistemul de operare Android. Compania a fost fondata in anul 1997 de catre Larry Page si Sergey Brin, iar in prezent este estimata la o valoare de 537 de miliarde de dolari. De altfel, Google este a doua companie din lume ca valoare, dupa Apple, iar pentru putin timp a detinut chiar prima pozitie.

Victoria's Secret

Victoria's Secret

Victoria's Secret este liderul incontestabil al pietei de lenjerie intima, controland 61,8% din aceasta, scrie Business Insider. Strategia de marketing a companiei, care include si prezentarea noilor colectii in cadrul Victoria's Secret Fashion Show si defilarea faimosilor Ingeri, cu siguranta ajuta. Anul trecut, compania a raportat venituri de 7,7 miliarde dolari.

Microsoft

Microsoft

In prezent, Microsoft incearca sa atraga utilizatorii Apple prin noul produs Microsoft Surface. Mai mult, compania chiar a glumit pe seama iPad-ului Pro oferit de Apple, intr-o reclama. Se pare ca pe milenari ii incanta concurenta marilor giganti ai tehnologiei si dorinta acestora de a se intrece in a le oferi produse cat mai inovatoare. In plus, ca si in cazul fondatorului Apple, Bill Gates este un model de urmat pentru generatia tanara, care adora povestile de succes. Impreuna cu Paul Allen, Bill Gates a infiintat Microsoft Corp, in perioada studentiei, iar pana la varsta de 30 de ani, Bill Gates avea sa devina o legenda a informarticii, unul dintre cei mai bogati oameni si unul dintre cei mai mari filantropi ai lumii.

Amazon

Amazon

Amazon este cel mai mare retailer international online, fondat in 1994 de Jeff Bezos. De atunci, Amazon s-a impus ca lider si pionier al e-commerce-ului, reusind sa inspire alte modele de succes, precum regasim si-n cazul retailerului roman e-Mag. De ce sunt atrasi milenarii de Amazon? Pentru ca ofera livrare de pana la o ora pentru clientii premium si comercializeaza aproape orice, de la carti online, electronice, imbracaminte, mobilier, pana la produse de uz casnic sau chiar alimente.

Coca-Cola

Coca-Cola

In 1886, Coca-Cola era un elixir infuzat de cocaina care avea sa devina, pana in 1929, o bautura zaharoasa omniprezenta, iar astazi se servesc zilnic 1,9 miliarde de bauturi in mai bine de 200 de tari. Insa a avea un produs placut de toata lumea nu este insa singurul lucru de care o companie are nevoie pentru a deveni una dintre cele mai valoaroase branduri globale. Coca-Cola a folosit si continua sa utilizeze mai multe strategii de marketing si design pentru a deveni cat mai populara, iar ultimele campanii au fost orientate exclusiv asupra Generatiei Y.

Samsung

Samsung

Smartphone-urile au impartit lumea in doua mari tabere: Apple si Samsung, iOS si Android. Telefoanele si tabletele Samsung sunt extrem de populare in randul tinerilor, deoarece compania are grija sa incorporeze in produsele sale caracteristici si design-ul preferat de generatia tanara. Unii critici spun chiar ca Samsung a reusit sa-si eclipseze adversarul la capitol design. Indiferent care iese "castigator" din aceasta competitie, Samsung este un brand valoros si apreciat de milenari.

Sony

Sony

Milenarii adora Sony pentru ca este un brand inovator, ale carui PlayStations au devenit foarte populare si i-au cucerit. In plus, compania vrea sa creeze roboti care sa poata interactiona cu oamenii. Milenarii jubileaza la acest gand. Sony este unul dintre cei mai importanti producatori de electronice, video, echipamente de comunicatii, console de jocuri video, dar si de produse care folosesc tehnologia informatiei pentru piata de consum. Compania a fost infiintata in 1946 de Akio Morita si Masaru Ibuka, care au derivat numele Sony din sonus, cuvantul latin pentru „sunet”.

Nike

Nike

Cand vine vorba de imbracaminte sport sau imbracaminte in general, Nike este brandul favorit al generatiei tinere. Nike s-a axat pe incorporarea tehnologiei de top in procesul de realizare al hainelor sale. Il ajuta si faptul ca este un retailer masiv, cu vanzari anuale de peste 32,4 miliarde dolari. Compania a fost fondata in 1964 de catre Bill Boweman si Phil Knight si initial s-a numit Blue Ribbon Sports. A devenit oficial Nike in 1978, numele fiind inspirat de zeita greaca a victoriei.

Apple

Apple

Cel mai preferat brand de milenari este, fara indoiala, Apple, majoritatea clientilor sai facand parte din generatia tanara, care practic, s-a nascut cu iPhone-ul si iPad-ul in mana. Apple are o baza solida de fani, atrasi de Macbook-urile, ceasurile si bratarile Apple, dar si de fondatorul companiei, Steve Jobs, care a devenit un model de lider pentru multi dintre ei.

Sursa foto: Rawpixel.com, Shutterstock