Norbert Teschner, directorul general al Saint-Gobain Building Glass, a anuntat posibilitatea lansarii unei noi linii de productie de sticla speciala pentru parbrize. Proiectul va trebui sa fie aprobat la nivelul intregului grup. Aceasta investitie ar urma sa creeze un numar de 130 de locuri de munca.

"Pentru 2018 avem in plan inaugurarea unei noi linii de productie de sticla speciala pentru parbrize. Noua linie va avea o capacitate de 500.000 de parbrize anual. De asemenea, vom angaja cu aceasta ocazie alte 130 de persoane(..) Vom gasi forta de munca in Calarasi, angajatii vor beneficia de programe de calificare in fabricile noastre din Europa. In ceea ce priveste specialistii, in special inginerii, acestia pot fi recrutati si din alte zone din Romania" , a declarat Norbert Teschner.

Directorul general a mai adaugat si faptul ca se asteapta in continuare sa beneficieze de sprijin din partea autoritatilor locale si cauta sa obtina, pentru investitia viitoare, un ajutor de stat.

"Avem clienti in domeniul auto si avem cerere din partea lor. Decizia nu este inca semnata. La inceputul lui 2017 vom afla sigur", a declarat Norbert Teschner.

Saint-Gobain Glass Romania, investitii de 180 de milioane de euro pe parcursul celor 10 ani de activitate

Compania Saint-Gobain Glass Romania se afla de 10 ani pe piata locala si a realizat investitii de circa 180 de milioane de euro. Investitia initiala, de 135 de milioane de euro, a fost realizata pentru dezvoltarea liniei de sticla float, pentru ca in 2008 sa fie inaugurata linia de acoperiri metalice in urma unei investitii de 35 de milioane de euro.

In 2013 a fost data in folosinta si linia de sticla laminata, prin alocarea de fonduri in valoare de 6 milioane de euro. De asemenea, 10 milioane de euro au fost directionate in alte investitii si upgrade-uri ale liniilor existente, pe parcursul celor 10 ani. La inceputul anului 2016, au anuntat investitii in tehnologiile moderne de protectie a mediului si in cresterea capacitatii de productie.

„In acest moment, fabrica din Calarasi se intinde pe o suprafata de 34 de hectare, constructia dedicata liniilor de productie si birourilor insumand peste 10 hectare”, a declarat Norbert Teschner, Director General Saint-Gobain Building Glass Romania. Acesta a adaugat ca astazi, compania are 486 de angajati, din care 249 sunt implicati in procesul de productie.

Pe lista celor mai importante proiecte la care Saint-Gobain Glass Romania a luat parte se afla: Aeroportul Henri Coanda( 2010) , Petrom City(2011), Crystal Tower(2012) si Unicredit Headquarter(2014).

60% din productia locala a Saint-Gobain Glass Romania merge la export

In ceea ce priveste vanzarile companiei, 40% din productie este directionata catre parteneri si proiecte derulate pe piata locala. Restul de 60% din produse fabricate in Romania ajung peste hotare, in 42 de tari, printre care se numara Bulgaria, Turcia, Serbia, Ucraina, Republica Moldova, Ungaria, Grecia si Croatia.

Pe plan local, sticla produsa la Calarasi este folosita in toate segmentele de piata, insa cea mai mare parte, 50%, este directionata catre proiecte din segmentul rezidential. Pe locul al doilea in topul tipurilor de proiecte unde este folosita sticla Saint-Gobain Building Glass se afla segmentul office.

“Procesul de maturizare a pietei din ultimii ani a condus la o orientare mai accentuata a clientilor catre sortimente de sticla cu caracteristici superioare, cum ar fi SGGPlanitherm 4S Evolution® si sticla laminata SGGStadip, pe segmentul rezidential, dar si sticlele din gama SGGCool-Lite®, SGGXtreme®, SGGDiamant®. Impreuna, aceste sticle cu proprietati superioare au ajuns sa reprezinte mai mult de jumatate din cifra de afaceri realizata pe piata din Romania”, a completat reprezentantul companiei.

Saint-Gobain Glass Romania va avea afaceri de cca. 80 milioane de euro in 2016

Raportat la afacerile companiei, Norbert Teschner a afirmat ca in acest an compania mizeaza pe un avans al business-ului cu 9-10% comparativ cu 2015, cand Saint-Gobain Buliding Glass a ajuns la afaceri de cca. 72 de milioane de euro.

“La nivelul primului semestru al acestui an, ritmul de crestere a fost accelerat, concretizandu-se prin venituri de 42,6 milioane de euro. De aceea, suntem optimisti si estimam pentru 2016 vanzari de peste 80 milioane de euro”, a subliniat acesta.

Saint-Gobain Glass, companie cu o traditie de peste 350 de ani in cadrul grupului francez Saint-Gobain, specializat in productia de materiale de constructii, are vanzari la nivel global, de peste 39,6 miliarde de euro in 2015.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri