Actionarii Avicola Iasi vor decide ipotecarea unor active din patrimoniu in favoarea omului de afaceri Gigi Becali, in contul unor investitii de peste 9,7 milioane lei realizate in cadrul societatii, potrivit unui comunicat al companiei trimis vineri la Rasdaq.

"Am investit pana acum aproape 10 milioane euro in Avicola si este normal sa am o garantie, este doar o formalitate, asa se face", a declarat pentru NewsIn, Gigi Becali.

Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor de la Avicola, convocata pe 10 noiembrie 2006, va lua o decizie legata de constituirea unei ipoteci de rang II asupra unor active in favoarea creditorului Gigi Becali ca urmare a finantarii realizate in perioada aprilie-septembrie 2006, in valoare de 9,761 milioane lei.

Gigi Becali s-a angajat, prin contractul de privatizare, sa realizeze investitii de aproape 4,2 milioane euro la Avicola Iasi, din care 2,717 milioane euro pentru dezvoltarea activitatii si 1,483 milioane euro in programul de conformare la normele de mediu. Pana acum, Gigi Becali a investit aproape 20 milioane lei la Avicola si a achitat datoriile de peste 11 milioane lei ale societatii din momentul preluarii , in anul 2004, potrivit conducerii societatii iesene.

Producatorul de carne Avicola Iasi este controlat de omul de afaceri Gigi Becali, care detine pachetul majoritar de 68,10% din actiuni. Un alt actionar semnificativ, cu 28,47%, este Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).

Avicola Iasi este specializata in cresterea pasarilor pentru carne si oua, industrializarea carnii de pasare, producerea de nutreturi combinate, prelucrarea carnii de pasare si deruleaza operatiuni de achizitie de cereale pentru producerea furajelor.

Producatorul de carne de pui Avicola Iasi a realizat in primul semestru din 2006 o cifra de afaceri de 17,6 milioane lei (5 milioane euro), cu 85% mai mult fata de acceasi perioada a anului trecut. Societatea a obtinut un profit de 165.000 lei (46.000 euro) pe primele sase luni din 2006, comparativ cu acceasi perioada din 2005, cand inregistra pierderi de 1,1 milioane lei (peste 300.000 euro).

In 2005, Avicola a realizat o cifra de afaceri de peste 24,6 milioane lei, in crestere cu 28,43% fata de anul 2004, valoarea profitului net fiind de 1,748 milioane lei. Datoriile totale ale Avicola insumau 37,8 milioane lei la sfarsitul anului 2005, din care peste 13,5 milioane lei la furnizori, 3,3 milioane lei la creditori, peste 7 milioane lei la banci si bugetul de stat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri