Grupul austriac Egger, producator de semifabricate din lemn, a inceput constructia unei fabrici de prelucrare a lemnului, la Radauti, in care va investi 210 milioane de euro, intr-o prima etapa.

Oficialii companiei au declarat ca prima etapa de investitii va fi urmata de alte doua etape de dezvoltare si vor beneficia de sprijinul Bancii Europene de Reconstructie si Dezvoltare (BERD)

Fabrica Egger de la Radauti va incepe productia in 2007, va avea o suprafata de 80 de hectare si va genera pana la 700 de locuri de munca.

Productia anuala a noii fabrici Egger din Romania este evaluata la peste 600.000 de metri cubi de placi aglomerate brute, din care circa 80% vor fi prelucrate in continuare si vor ajunge pe piata sub forma de placi cu strat de melamina.

Grupul Egger realizeaza prin cele 15 fabrici din Europa placi aglomerate din lemn si placi melaminate pe care ulterior le prelucreaza superior. in Europa, grupul are peste 5.000 de angajati. Combinatele de prelucrare a lemnului situate in Austria, Germania, Franta, Marea Britanie si Rusia, iar in curand si prin cea din Romania asigura livrarea de produse pentru industria de mobila, comertul cu produse pe baza de lemn, inclusiv de parchet, cat si pentru santierele de constructii.

Egger livreaza pe pietele din intreaga lume in jur de 5,2 milioane metri cubi de semifabricate din lemn.Trei sferturi din produsele realizate sunt valorificate superior prin aplicare de straturi si innobilare. Prin aceasta, Egger a devenit liderul de piata in Europa, ocupand circa 10 % din piata, potrivit estimarilor companiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri