Producatorul de gaze Romgaz Medias va investi in perioada 2007 - 2010 circa 220 milioane euro pentru dezvoltarea companiei, informeaza un comunicat al Romgaz.
Potrivit comunicatului, daca in 2003 societatea a facut investitii in valoare de peste 93 de milioane euro, in 2005 investitiile au depasit nivelul de 190 de milioane euro, iar tendinta este crescatoare. Potrivit directorului general al Romgaz, Alexa Iakob, citat de comunicatul companiei, in 2006 declinul natural al productie de gaze a fost oprit. Iakob a mai spus ca Romgaz a produs pentru anul in curs o cantitate de gaze similara celei din 2005.

"Productia de gaze a fost depasita cu aproximativ 200 milioane de metri cubi, cantitatea de inmagazinare pentru anotimpul rece a crescut cu 500 de milioane de metri cubi iar productivitatea a crescut cu 22%, a adaugat reprezentantul producatorului de gaze naturale, conform NewsIn.

Romgaz vrea ca in urmatorii doi ani sa descopere noi resurse de gaze naturale atat prin investitii proprii, cat si in colaborare cu alte societati si sa-si majoreze capacitatea de inmagazinare. Prioritatile companiei vizeaza cresterea capacitatii de inmagazinare pana in 2008 la un nivel de peste 4 miliarde mc prin realizarea de depozite noi si dezvoltarea celor existente precum si imbunatatirea capacitatilor zilnice de extractie din depozite.

Romgaz intentioneaza sa caute rezerve si in afara tarii si a castigat o licitatie organizata de compania MOL pentru exploatare geologica pe teritoriul Ungariei. Romgaz este unul dintre cei mai mari producatori de gaze naturale din Romania, fiind principalul concurent al Petrom.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si