Oil Terminal Constanta incepe miercuri plata dividendelor

Operatorul portuar Oil Terminal din Constanta va incepe, miercuri, plata dividendelor aferente anului 2005, in valoare bruta de 0,0054 lei pe actiune, a informat un comunicat transmis de companie catre Bursa de Valori Bucuresti.

Compania acorda dividende tuturor actionarilor inscrisi in registrul actionarilor la data de 12 iunie 2006, se precizeaza in comunicat. Plata dividendelor va fi efectuata, prin virament bancar, prin mandat postal sau direct la sediu companiei din Constanta, pentu actionarii care au domiciul in judet, informeaza NewsIn. Valoarea totala a dividendelor este de 3,173 milioane lei. Compania Oil Terminal a obtinut un profit net de 636.477 lei pe primele noua luni din 2006, de aproape 20 de ori mai mic decat cel afisat in aceeasi perioada a anului trecut, de 12,482 milioane lei, potrivit datelor transmise la Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

La inceputul lunii octombrie, Tribunalul Constanta - Sectia Comerciala a dispus anularea hotararii Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor de la Oil Terminal, prin care plata divindedelor catre Fondul Proprietatea urma sa aiba loc numai dupa intrarea in vigoare a unui act normativ cu putere de lege sau a unei conventii intre Ministerul Economiei si Comertului si fond. in urma acestei hotarari, dividendele pe care trebuia sa le incaseze Fondul Proprietatea au fost virate de Oil Terminal direct catre Ministerul Economiei si Comertului.

Cifra de afaceri neta a companiei a scazut cu 7,8%, de la 99,044 milioane lei in primele noua luni din 2005 la 91,302 milioane lei la sfarsitul lunii septembrie 2006. In trimestrul al treilea, Oil Terminal a obtinut un profit de 134.954 lei, de peste 37 ori mai mic decat cel din aceeasi perioada a anului 2005, de 5.054 milioane lei.

Oil Terminal are un capital social de 58,243 de milioane de lei. Pricipalii actionari ai companiei sunt Ministerul Economiei si Comertului cu 59,62% din capitalul social si Fondul Proprietatea cu o detinere de 10%. Anul trecut terminalul maritim a realizat o cifra de afaceri de 128 milioane lei si un profit de 6,057 milioane lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Cum îți consolidezi brandul la nivel global
Setari Cookie-uri