Compania E.ON Gaz Romania a luat la cunostinta de declaratia de ieri (miercuri, n.r.) a presedintelui Traian Basescu, dar nu am primit inca o cerere oficiala din partea autoritatilor romane referitoare la desecretizarea contractului de privatizare al companiei noastre. Oricum, va fi sarcina actionarilor nostri E.ON Ruhrgas si Guvernul Romaniei sa decida asupra acestui subiect, se arata in comunicatul transmis, dupa cum informeaza NewsIn.

E.ON Gaz Romania activeaza in domeniul industriei gazelor, fiind specializata in furnizarea si distributia gazelor naturale. Cu o traditie de peste 30 de ani in industria gazelor naturale, E.ON Gaz Romania se constituie intr-unul din jucatorii cei mai importanti de pe aceasta piata, asigurand gaze naturale pentru mai mult de 20 de judete din partea de nord a tarii, activitatea de furnizare si distributie a gazelor naturale desfasurandu-se in Transilvania, Moldova si Banat. Clientii E.ON Gaz Romania sunt in numar de peste 1,2 milioane, compania are aproximativ 8.600 de angajati.

Compania germana E.ON Ruhrgas a preluat, in iunie 2005, 51% din actiunile Distrigaz Nord, schimband denumirea societatii, la 1 aprilie 2006, in E.ON Gaz Romania. Grupul german a platit 125 milioane de euro pentru 30% din actiuni, la care s-au adaugat 178 milioane de euro pentru majorarea participatiei la 51%. Presedintele Traian Basescu a declarat ca CSAT a cerut societatilor producatoare de energie sa faca publice contractele de privatizare din domeniile energiei electrice, gazelor naturale si petrolului, inclusiv cel al Petrom.