E.ON Gaz Romania, cu sediul central in Tirgu Mures, compania care a cumparat Distrigaz Nord, a anuntat prin Biroul de presa, ca asteapta o cerere a autoritatilor privind desecretizarea contractul de privatizare.
“Compania E.ON Gaz Romania a luat la cunostinta de declaratia de ieri (miercuri, n.r.) a presedintelui Traian Basescu, dar nu am primit inca o cerere oficiala din partea autoritatilor romane referitoare la desecretizarea contractului de privatizare al companiei noastre. Oricum, va fi sarcina actionarilor nostri – E.ON Ruhrgas si Guvernul Romaniei – sa decida asupra acestui subiect”, se arata in comunicatul transmis, dupa cum informeaza NewsIn.

E.ON Gaz Romania activeaza in domeniul industriei gazelor, fiind specializata in furnizarea si distributia gazelor naturale. Cu o traditie de peste 30 de ani in industria gazelor naturale, E.ON Gaz Romania se constituie intr-unul din jucatorii cei mai importanti de pe aceasta piata, asigurand gaze naturale pentru mai mult de 20 de judete din partea de nord a tarii, activitatea de furnizare si distributie a gazelor naturale desfasurandu-se in Transilvania, Moldova si Banat. Clientii E.ON Gaz Romania sunt in numar de peste 1,2 milioane, compania are aproximativ 8.600 de angajati.

Compania germana E.ON Ruhrgas a preluat, in iunie 2005, 51% din actiunile Distrigaz Nord, schimband denumirea societatii, la 1 aprilie 2006, in E.ON Gaz Romania. Grupul german a platit 125 milioane de euro pentru 30% din actiuni, la care s-au adaugat 178 milioane de euro pentru majorarea participatiei la 51%. Presedintele Traian Basescu a declarat ca CSAT a cerut societatilor producatoare de energie sa faca publice contractele de privatizare din domeniile energiei electrice, gazelor naturale si petrolului, inclusiv cel al Petrom.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si