Actionarii minoritari ai Armatura vor sa isi vanda actiunile

Asociatia salariatilor si micilor actionari ai companiei Armatura (ASAM) a decis la sfarsitul lunii sa vanda pachetul de 20% din capitalul companiei, dupa ce fiecare membru al asociatiei isi va da acordul in scris, a anuntat un comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti.

Pana la data de 15 decembrie Asociatia asteapta ofertele celor interesati in achizitionarea pachetului de 20% din capitalul Armatura, urmand ca in data de 16 decembrie Consiliul de Administratie sa aleaga cea mai buna oferta.

"Principalul motiv pentru care s-a decis vanzarea actiunilor este nevoia de lichiditati a membrilor Asociatiei", a declarat pentru NewsIn, Todor Gaziuc, reprezentatul finaciar al companiei. Volumul maxim al ofertei este de 20%, dar volumul final al pachetului se va stabili dupa alegerea ofertei finale, cu acordul scris al fiecarui membru al Asociatiei, a mai spus Gaziuc, citat de NewsIn.

Pana in acest moment, ASAM Armatura a primit o oferta din partea unei societati de investitii financiare care este dispusa sa ofere 0,48 lei pe actiune. Ultima cotatie a actiunilor Armatura a fost de 0,5 lei pe actiune, stabilita in sedinta din 30 noiembrie.

Societatea Armatura se tranzactioneaza la categoria II a Bursei de Valori Bucuresti din februarie 2002. Compania are un capital social de 15,23 de milioane de lei. Armatura a afisat o pierdere in trimestrul al treilea de 1,23 milioane lei (350.060 euro), in vreme ce in aceeasi perioada a anului trecut a inregistrat un profit net de 129.947 lei.

In trimestrul al treilea, compania a afisat o cifra de afaceri de 8,31 milioane lei (2,34 milioane euro), in crestere cu 52% fata de perioada similara a anului trecut, cand Armatura a obtinut o cifra de afaceri de 5,45 milioane lei.In primele noua luni, compania a afisat o pierdere de 2,65 milioane lei (750.127 euro), in vreme ce in aceeasi perioada a anului trecut, compania a raportat un profit net de 184.528 lei.

Producatorul de componente industriale din Cluj Napoca a anuntat o cifra de afaceri de 21,9 milioane lei (6,18 milioane euro), in primele noua luni ale anului 2006, in crestere cu 37% fata de aceeasi perioada a anului trecut. in primele noua luni ale anului, Armatura a realizat o cifra de afaceri de 15,95 milioane lei. Pentru anul in curs, compania si-a propus realizarea unui profit brut de 1,048 milioane de lei si o cifra de afaceri de 33,13 milioane de lei. Societatea a incheiat anul 2005 cu o pierdere de 2,233 milioane de lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Un lanț de magazine își transformă parcările în cinematografe în aer liber
Setari Cookie-uri