Complexul Rovinari a incheiat renegocierea contractelor cu intermediarii Energy Holding, Romelectro si Arelco, ridicand preturile de livrare a electricitatii la nivelul celor de pe bursa de circa 160 lei/MWh, a declarat directorul general al complexului, Ion Dondera.
"Toate companiile au acceptat preturile cerute de noi, astfel incat nu vom fi nevoiti sa reziliem niciun contract", a spus directorul general al Complexului energetic Rovinari, citat de NewsIn. Potrivit acestuia, contractul dintre Rovinari si Arelco Distributie expira in februarie 2007, iar contractele incheiate cu Energy Holding si Romelectro sunt valabile pana la 31 decembrie 2007.

La inceputul lunii decembrie, conducerea Complexului Rovinari a inceput renegocierea contractelor de livrare energie electrica incheiate cu traderii. "Cerem majorarea preturilor in aceste contracte la valoarea la care in prezent vindem electricitate prin bursa de energie. Daca partenerii de contract nu vor accepta aceasta valoare, vom notifica intentia de reziliere si in 30 de zile contractele vor fi anulate", declara la momentul respectiv, directorul de furnizare energie al complexului, Ion Pisc.

Dupa prima runda de renegociere, purtata in vara acestui an, Complexul energetic Rovinari a reziliat contractul cu Imobiliar Construct, care presupunea livrarea in banda a 25 MWh si a obtinut reducerea cantitatilor livrate in cazul altor trei contracte. Complexul Rovinari a obtinut tot atunci si majorarea preturilor de vanzare din contractele bilaterale incheiate direct, pretul mediu urcand la circa 119,18 lei/MWh.

Potrivit datelor OPCOM, incepand din 25 octombrie si pana in prezent, Rovinari a incheiat prin bursa de energie cinci contracte, doua cu TEN Transilvania Energy si cate unul cu Energy Financing Team Romania, Grivco (companie care apartine familiei liderului PC, Dan Voiculescu) si ICPE Electrocond Technologies.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri