Platforma nr. 1 a Aeroportului International Henri Coanda va fi extinsa cu 15.000 mp, respectiv cu patru noi pozitii de parcare a aeronavelor cu litera de cod C, printr-un contract in valoare de aproape 12,7 milioane de lei (exclusiv TVA), semnat cu asocierea formata din Societatea de Constructii Napoca si UTI Grup S.A, informeaza Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB), citata de Agerpres.

Lucrarile urmeaza sa fie executate in 6 luni de la data emiterii ordinului de incepere.

Noile pozitii de parcare vor fi prevazute cu instalatii de iluminat moderne, pentru asigurarea operarii in siguranta, in conditii de vizibilitate redusa sau noaptea, precum si cu instalatii de balizaj de categoria III ICAO. Pentru acestea vor fi asigurate retele de utilitati, inclusiv alimentare si hidranti de incendiu, canalizare a apelor pluviale, precum si drenarea apelor de infiltratie, precizeaza sursa citata.

"Noua investitie va asigura capacitatea de procesare necesara pentru acomodarea traficului aeroportuar in continua crestere, avand ca rezultat cresterea capacitatii de operare a platformelor cu 10%", a declarat Traian Panait, director general CNAB.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri