Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, s-a declarat duminica nemultumit de raspunsul dat de seful CFR Calatori, Leon Barbulescu, dupa ce doua trenuri au deraiat intr-o singura zi, si a subliniat ca decizia care s-ar impune in cazul acestuia ar fi schimbarea din functie, masura urmand sa fie stabilita luni de Consiliul de Administratie.

"Sunt multe elemente pe care m-as fi asteptat ca domnul Barbulescu sa le clarifice si in niciun caz, am constatat si am vazut si eu de dimineata raspunsul dansului, sa ne transmita ca vrem sa facem lucruri ca sa fie bine, sa nu fie rau si ca a fost trezit din somn. Pe mine un astfel de raspuns m-a nemultumit profund si, bineinteles, am avut o discutie cu cei din Adunarea Generala, fiindca statul este actionarul majoritar la CFR Calatori, si bineinteles voi avea o discutie si cu cei din Consiliul de Administratie, fiindca ei sunt cei care trebuie sa ia masurile, si eu cred ca in urma prestatiei dansului nu vor ezita sa ia aceasta decizie", a spus Razvan Cuc, la Digi 24.

Intrebat care ar fi decizia care se impune in cazul directorului CFR Calatori, Razvan Cuc spus: "cred ca (...) decizia care s-ar impune ar fi ca dansul sa fie schimbat din functie", iar cu privire la momentul cand ar putea fi luata aceasta decizie, ministrul Transporturilor a raspuns: "maine. 100% maine", conform Agerpres.ro.

"Eu cred ca opinia publica a vazut ce as putea sa-i reprosez domnului Barbulescu si anume faptul ca eu m-as fi asteptat ca in interventia publica a dansului sa spuna ca a fost constituita o Comisie din cadrul AGIFER care investigheaza evenimentele din cursul zilei de ieri, pentru ca ieri am avut o discutie cu secretarul de stat pe feroviar la minister, in cursul dupa amiezii, vizavi de aceste de aceste evenimente. M-as fi asteptat ca domnul Barbulescu sa vina si sa clarifice date si elemente concrete legate de proiectele pe care le avem in desfasurare pe regionala Timisoara, unde s-a petrecut unul dintre incidente si vorbesc de proiectul de modernizare a caii ferate intre Radna-Curasada-Simeria, un proiect de peste 2 miliarde de euro, care vine sa modernizeze calea ferata pe acel tronson, despre proiectele care se vor finaliza tot pe Coridorul IV intre sectiunea Coslariu, Simeria, Micasasa si, totodata, despre proiectele lansate pe Brasov-Sighisoara, pentru ca avem lansata o procedura de proiectare si executie pentru modernizarea caii ferate si pe acest tronson. Stim ca unul dintre incidente s-a petrecut in cadrul regionalei Brasov. M-as fi asteptat ca domnul Barbulescu sa ne vorbeasca despre bugetul de stat, care nu este aprobat, e adevarat, dar unde au fost prevazute sume foarte mari, si aici vorbim de mariri de peste 160% pentru intretinere cale ferata si 200% pentru reparatii capitale", a precizat Razvan Cuc.

Totodata, intrebat daca are un nume de inlocuitor, ministrul Transporturilor a afirmat ca acest lucru va fi decis de Consiliul de Administratie al companiei CFR Calatori, dar a apreciat ca acesta trebuie sa fie un om competent, care stie domeniul si care poate gestiona cu maturitate si responsabilitate atat obiectivele de investitii ce vor fi facute in acest an, in momentul in care va fi aprobat bugetul, cat si partea de comunicare.

Sambata, in jurul orei 13:15, locomotiva trenului 74-1 a deraiat de un boghiu la iesire din statia Savarsin. Trenul circula in relatia Brasov - Curtici, iar ulterior circulatia a fost intrerupta. Anterior, in jurul orei 7:45, locomotiva trenului R 3501 a deraiat de trei osii, intre statiile Augustin - Racos, pe firul I. Trenul circula pe relatia Brasov - Medias.

Contactat de Antena 3, directorul CFR Calatori, Leon Barbulescu, a spus ca nu au fost evenimente deosebite. " Calatorii au fost in regula, deci nu s-a intamplat nimic deosebit...Noi ne facem treaba asa cum trebuie si sa fie bine" a spus Leon Barbulescu, adaugand ca a fost trezit din somn de jurnalisti.

Societatea de Transport Feroviar de Calatori CFR Calatori S.A. este operatorul national feroviar de pasageri care efectueaza transportul public de calatori pe calea ferata. Pe 21 martie 2018, Consiliul de Administratie al CFR Calatori l-a desemnat pe Leon Barbulescu in functia de director general al companiei.

Sursa foto: Agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri