Alina Culcea, Director General Amgen Romania, este noul Presedinte al Asociatiei Romane a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM), ales in cadrul Adunarii Generale desfasurate la finalul lunii noiembrie. Alegerea unui nou Presedinte a venit in contextul tranzitiei actualului Presedinte, Christian Rodseth, din pozitia de Managing Director al Janssen Companiile Farmaceutice ale Johnson & Johnson Romania, intr-o pozitie globala in cadrul aceleiasi companii.

Din conducerea ARPIM, alaturi de Alina Culcea, mai fac parte Attila Fejer, Director General Eli Lilly Romania, ales Vicepresedinte in cadrul aceleiasi Adunari Generale, si Serge Nicollerat, Director General Servier Romania, care isi pastreaza pozitia de Vicepresedinte ocupata si pana in prezent.

Inainte de a fi aleasa Presedinte, Alina Culcea a fost Vicepresedinte ARPIM, incepand din februarie 2019, si membra a Boardului inca din anul 2016. Cu o experienta de peste 19 ani in industria farmaceutica, Alina Culcea este absolventa a Facultatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti. A detinut pozitii-cheie in companii precum Novartis, Pfizer, Actavis sau GlaxoSmithKline. Din februarie 2018, Alina a fost numita Director General al Amgen Romania.

”Vom continua sa dezvoltam si sa propunem solutii pentru un acces continuu al pacientilor la medicamente innovatoare si la servicii medicale la standarde europene. Un pacient informat, care este diagnosticat la timp si care primeste tratamentul de care are nevoie, la momentul oportun, are toate sansele sa ramana o persoana activa in societate, independenta, beneficiind de o calitate buna a vietii.

De aceea, pentru perioada urmatoare, avem trei obiective majore: sa ramanem un partener de incredere pentru autoritati si factori de decizie, pentru a reduce impreuna decalajele din Sanatatea Romaniei, sa contribuim cu date relevante in sanatate si specific in zona de acces la medicamente, care sa poata fi o baza solida pentru decizii in beneficiul pacientilor din Romania. Totodata, ne dorim sa ramanem aproape de Asociatiile de Pacienti si de mass-media, sa intelegem mai bine nevoile pacientilor romani, contribuind astfel la educatia in domeniul Sanatatii”, a declarat Alina Culcea – Presedinte ARPIM.

Un board-ul ARPIM a fost ales si un nou membru: reprezentantul companiei AbbVie Romania, Jorge Ruiz Benecke, Director General. Reprezentantii companiilor Roche Romania – Martine Draullette, Director General, Novo Nordisk Romania – Cecilia Radu, Director General si Merck Sharp and Dohme – Nicholas Renard, Director General isi pastreaza pozitia de membri ai board-ului, ocupata in acest mandat, iar Dan Zaharescu ramane in conducerea asociatiei, in calitate de Director Executiv.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri