În contextul eliminării prețurilor reglementate la gaze naturale pentru clienții casnici, ENGIE Romania își diversifică gama de oferte și își adaptează strategia comercială, în concordanță cu condițiile pieței de achiziție. Structura prețului final din ofertele companiei cuprinde mai multe elemente: prețul de bază al gazelor naturale (ce include costul de achiziție a gazelor de pe piața angro, costul gazelor provenite din depozitele de înmagazinare, costul cu echilibrarea și cel aferent activității de furnizare a gazelor naturale) la care se adaugă costul transportului și tariful reglementat de distribuție.

Reducere de 10% pentru primele 6 luni, pentru contractarea online

Contractarea ofertei se realizează exclusiv online și presupune activarea facturii prin email. Oferta include o reducere de 10% aplicată la prețul de bază de 84,68 lei/MWh și astfel clienții vor beneficia de un preț de 76,21 lei/MWh pentru primele 6 luni, la care se adaugă costurile aferente activității de transport precum și tariful reglementat de distribuție. Dacă oferta este activată în luna iulie 2020, prețul final de care clientul beneficiază până în decembrie 2020 este de 115,45 lei/MWh, sub nivelul prețului reglementat valabil în iunie 2020.

Discount de 20% și servicii tehnice incluse

O altă ofertă se adresează acelor clienți care își doresc atât predictibilitate cu privire la prețul gazelor naturale (oferta este valabilă pentru o perioadă de 24 de luni), cât şi siguranța oferită de contractarea serviciilor de verificare/revizie tehnică periodică a instalației de gaze naturale. Oferta include și o reducere de preț de 20% aplicată la prețul de bază al gazelor naturale de 89 lei/MWh și astfel clienții vor beneficia de un preț de 71,20 lei/MWh pentru primele 6 luni, la care se adaugă costurile de transport, tariful reglementat de distribuție și un abonament de 0,33 lei/zi pentru acoperirea costurilor cu serviciile tehnice. Astfel, dacă oferta este activată în luna iulie 2020, prețul final pentru componenta de furnizare de gaze naturale de care clientul beneficiază până în decembrie 2020 este de 110,44 lei/MWh, făță de nivelul prețului reglementat din iunie 2020, de 125,17 lei/MWh pentru un client din categoria C1 din aria de distribuție a Distrigaz Sud Rețele la care se adaugă costul abonamentului pentru serviciile tehnice.

Preț fix la furnizarea gazelor naturale pentru o perioadă de 12 luni și abonament zilnic

Oferta cuprinde un contract de furnizare de gaze naturale cu un preț fix, pentru o perioadă de 12 luni, și cu un abonament, dedicat în special clienților cu un consum important pe timp de iarnă. Oferta poate fi contractată exclusiv în centrele de relații cu clienții ale ENGIE România. Prețul de bază al gazelor naturale este fix pe o perioadă de 1 an de zile, la un nivel de 77 lei/MWh, la care se adaugă costurile de transport, tariful reglementat de distribuție și un abonament zilnic de 0,28 lei/zi. Prețul final al gazului, fără abonament, este de 116,4 lei/MWh pentru 12 luni, făță de nivelul prețului reglementat valabil în iunie 2020 de 125,17 lei/MWh pentru un client din categoria C1 din aria de distribuție a Distrigaz Sud Rețele.

ENGIE Thermo Smart: pachet integrat de furnizare de gaze naturale, achiziție centrală termică, termostat inteligent, servicii tehnice și asistență

Oferta propune un pachet integrat ce cuprinde furnizarea gazelor naturale, achiziția unei centrale termice cu termostat inteligent, servicii tehnice complete, monitorizare și asistență tehnică proactivă pentru centrala termică. Această ofertă se adresează acelor clienți care își doresc un pachet complet de înlocuire a centralei termice . Prețul de bază al gazelor naturale este 84,68 lei/MWh la care se adaugă costurile de transport și tariful reglementat de distribuție. Prețul final al gazelor naturale este de 123,92 lei/MWh, valabil pentru 12 luni, pentru un client din categoria C1 din aria de distribuție a Distrigaz Sud Rețele, sub nivelul prețului reglementat valabil în iunie 2020 de 125,17 lei/MWh. În plus, clienții vor avea un singur contract și o singură factură.

Grupul ENGIE este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, energie electrică şi servicii energetice. ENGIE România este principala filială a Grupului în România şi deţine companiile Distrigaz Sud Reţele, ENGIE Servicii, ENGIE Building Solutions, Alizeu Eolian şi Brăila Winds. Compania activează în următoarele domenii de activitate: distribuţie şi furnizare de gaze naturale, furnizare de electricitate, servicii tehnice pentru instalaţiile de gaze naturale şi centrale termice şi producţie de electricitate. ENGIE România şi filialele sale deservesc un portofoliu de 1,9 milioane de clienţi, operează o reţea de distribuţie de circa 20.000 km, deţîn două parcuri eoliene cu o capacitate totală de 100 MW şi au 4.000 de angajaţi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri