În prezent, există o cerere din ce în ce mai mare pentru sistemele de panouri solare, un număr tot mai ridicat de persoane observând adevăratele avantaje pe care energia solară le oferă atât pe termen scurt cât și pe termen lung. Energia oferită de soare reprezintă o sursă de energie regenerabilă prin utilizarea sa pentru obținerea energiei electrice, emisiile produse de CO2 fiind zero, tocmai datorită faptului că nu există nici un fel de ardere a combustibilului.

Investirea într-un sistem de panouri fotovoltaice pentru propria locuință, reprezintă una dintre cele mai bune alegeri pe care le puteți face, existând avantaje importante din toate punctele de vedere, în special în ideea în care facturile lunare pentru utilități vor scădea considerabil.

Panourile solare sau panourile fotovoltaice, sunt folosite pentru a converti lumina de la soare, energia solară, care este compusă din particule de energie numite „fotoni”, în electricitate care poate fi folosită pentru alimentarea sarcinilor electrice. Lumina de la soare este o resursă de energie regenerabilă care furnizează energie curată, produsă de panourile solare.

Cele mai importante avantaje atunci când folosiți panouri solare!

Energia solară este o sursă 100% curată și prietenoasă cu mediul înconjurător, fiind cea mai bună soluție în materie de energie regenerabilă. Reduce dependența de petrol, cărbune sau gaze naturale pentru producția de energie electrică. Acești combustibili fosili produc prin ardere nu doar energie electrică ci și emisii extrem de nocive care afectează calitatea aerului, a apei și a solului și sunt responsabili de încălzirea globală. Acest lucru se poate observa foarte ușor în zilele noastre.

Energia solară nu necesită nici un fel de furnizor extern pentru ca energia electrică să fie produsă, astfel încât și costurile de întreținere și de producție a energiei sale sunt practic zero. Singurul cost asociat cu utilizarea energiei solare este cel pentru achiziționarea echipamentului necesar, investiție care însă se vă amortiza mult mai repede decât v-ați putea imagina. Cu alte cuvinte, în ciuda investițiilor inițiale mari, datorită faptului că nu există costuri suplimentare asociate cu utilizarea energiei solare, în cel mai scurt timp, vă veți “recupera” investiția făcută.

Producția de energie solară nu generează poluare fonică, ceea ce este un aspect important de luat în calcul pentru instalațiile din zonele urbane unde oricum poluarea fonică este deja existentă și adesea foarte deranjanta pentru locuitori. De asemenea, nu generează deșeuri, deoarece nu are nevoie de întreținere, iar durata de viață a acesteia este mult mai lungă decât a altor sisteme de producere a energiei electrice. De regulă, panourile solare sunt proiectate astfel încât să reziste fără nici un fel de problemă, chiar și la cele mai extreme condiții meteo.

Producția de energie curată de la soare reduce semnificativ costurile, deoarece este o sursă inepuizabilă de energie care nu este supusă fluctuațiilor pieței sau efectelor generate de alți factori externi, precum este în cazul prețurilor la combustibili sau prețurile energiei electrice distribuită de către diverși furnizrori. După cum am menționat anterior, aceasta necesită o investiție inițială semnificativă, însă se amortizează rapid. Foarte important, deși este o sursă de energie nelimitată și continuă, care nu necesită nici un cost suplimentar de întreținere sau de utilizare, datorită, ultimelor progrese tehnologice s-a putut observa o scădere semnificativă a prețurilor componentelor necesare fabricării panourilor, ceea ce se va traduce în celule solare mai eficiente și mai accesibile pentru simplele persoane fizice care își doresc independența din acest punct de vedere.

La noi în țară, există o soluție extrem de avantajoasă în materie de montaj panouri solare, aceasta venind din partea celor de la Voltech.ro, prin intermediul cărora puteți opta și pentru programul casa verde 2020.

Cei de la Voltech.ro oferă cele mai bune sisteme solare la cel mai avantajos raport calitate/preț, panouri de diferite dimensiuni și tehnologii, baterii de diverite capacități, în general o mulțime de configurații de sisteme astfel încât indiferent de nevoile pe care le aveți, să puteți opta pentru sistemul de panouri perfect pentru cerințele dumneavoastră.

În ceea ce privește programul casa verde 2020, cei de la Voltech sunt aici în scopul de a ajuta persoanele fizice în întocmirea dosarelor pentru a putea accesa fondurile necesare pentru finanțarea și implementarea programului, astfel încât să-și poată achiziționa și monta sistemul de panouri solare dorit.

Astfel, persoanele fizice trebuie să aplice pentru instalații cu panouri solare de minim 3 KW pentru a putea primi o finanțare de până la 20.000 de lei. Cel mai important avantaj al programului Casa Verde 2020 cu sprijinul Voltech.ro, consta în faptul că un client nu trebuie să suporte decât 10% din cheltuieli, restul cheltuielilor fiind reprezentate de finanțare din funduri europene.

Prin acest program, Casa Verde 2020, toate persoanele fizice au posibilitatea de a deveni producători de energie electrică, deoarece prin intermediul sistemelor de panouri fotovoltaice, energia care este produsă suplimentar se va distribui către rețeaua națională, cei în cauza primind contravaloarea în bani a fiecărui kilowatt livrat către rețea.

În cazul în care locuiți la casa și vă doriți independența în ceea ce privește aprovizionarea cu energie electrica și vă doriți achiziționarea și montarea unor sisteme fotovoltaice însă nu dispuneți de toată suma necesară, atunci trebuie să accesați Voltech.ro. Pe site-ul acestora vă sunt puse la dispoziție toate detaliile necesare atât despre produsele lor, cât și despre programul Casa Verde 2020. De asemenea, veți putea primi la nevoie toată consultanța necesară, consultanță ce va veni din partea echipei de profesioniști Voltech, astfel încât să poată fi începute și finalizate cu succes toate demersurile necesare pentru acest program.

Va punem la dispozitie, online, toate detaliile posibile, astfel că sunteți invitați să accesați site-ul Voltech.ro!

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri