Retailerul estonian Baltika, care activeaza pe segmentul fashion, va intra in acest an pe piata locala, dupa extinderea si pe piata ceha, potrivit declaratiilor oficialilor companiei.

Baltika va deschide in urmatoarea perioada un prim magazin in Praga, Romania urmand sa fie noua tinta de extindere pentru lantul estonian, a declarat directorul de dezvolate al companiei, Jaan Järv, citat de Czech Business Week.

„Obiectivul nostru strategic este de a fi prezenti in toate pietele din Europa de Est. Credem ca Romania, ca un nou membru al Uniunii Europene, va cunoaste o crestere economica puternica, iar noi vrem sa fim pe piata potrivita la momentul potrivit”, a explicat Jaan Järv. „Consideram ca ambele tari prezinta un potential ridicat pentru afacerile din retail”, a mai spus acesta.

Lantul Baltika ofera patru branduri de imbracaminte: Monton, Mosaic, Baltman si Ivo Nikkolo. Compania, care opereaza 118 magazine, a inregistrat anul trecut un profit net de 5,58 milioane euro (+20% comparativ cu 2005), vanzarile ridicandu-se la 57,5 milioane euro (+32%).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
KiK a deschis primul magazin din Bucuresti. Unde este localizat