"Speram ca pana la sfarstul acestui an sa vindem aproximativ 160.000 de unitati din noul radiator X-Term", a declarat pentru NewsIn administratorul firmei, Constantin Voloceai. Mirex a incheiat anul 2006 cu o cifra de afaceri de trei milioane euro. Societatea va realiza o investitie de aproximativ patru milioane euro in luna februarie a anului urmator pentru instalarea unei linii de sudura complet automatizata de provenienta elvetiana.

Nou model de radiator a fost proiectat si fabricat in totalitate de societatea Mirex si are la baza aplicarea in practica a cercetarilor in domeniul schimbatoarelor de caldura, fiind cu 10% mai eficient decat un radiator obisnuit, in special datorita formei sale. Pretul noilor radiatoare va fi aproximativ 50 euro, asemanator radiatoarelor traditionale de tip panou.

Mirex a incheiat deja contracte de parteneriat cu Dedeman Bacau, Ambient Sibiu, Instal Term. Producatorul tulcean este in tratative pentru distribuirea radiatorelor X-Term si cu firme din Germania, Polonia si Ungaria. Printre furnizorii companiei se numara Voestalpine Austria, Commital-Sami Italia, Henkel Germania, Neokem Grecia, Van Baal Productie Olanda, Microtecnica Trevisana Italia si Embraco Italia.

Mirex este o societate cu capital integral privat romanesc fondata in 1994. Compania a inceput productia de utilaje pentru industria alimentara, doi ani mai tarziu. Principalele produse pe care le produce sunt racitoarele penru bere si aparatele penru apa carbogazoasa. "Am exportat aceste produse in Germania, Cehia , Ucraina si Bulgaria si, acum doi ani, am reusit in acelasi timp sa acoperim o treime din piata din Romania", a mai spus Voloceai.