”Astăzi(18 mai n.r.) se va aproba legea offshore în Parlament. Vom crea astfel predictibilitatea și posibilitatea ca investițiile atât în exploatarea resurselor offshore cât și onshore să poată demara”, a declarat Nicolae Ciucă.

UPDATE 12:15 Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul legii offshore. S-au înregistrat 248 de voturi "pentru" şi 34 de voturi "împotrivă". Proiectul de lege are ca obiect de reglementare un set de măsuri privind stabilitatea regimului fiscal şi de redevenţe petroliere.

Știre inițială:

Primul proiect va demara în luna iunie, fiind vorba despre investițiile pe care Black Sea Oil&Gas le-a făcut în Marea Neagră.

”După întâlnirea de ieri avem certitudinea că la sfârșitul lunii iunie vom avea prima moleculă de gaz extras din Marea Neagră care va intra în sistem”, a declarat premierul Nicolae Ciucă în cadrul RBL Summit 2022.

De partea cealaltă, reprezentanţii companii Black Sea Oil&Gas au anunţat că proiectul de la Midia este pregătit să demareze în luna iunie, după efectuarea ultimelor teste, având o capacitate de livrare de un miliard de metri cubi anual.

Nicolae Ciucă a explicat faptul că acest proces oferă României oportunitatea de a deveni cu adevărat independentă din punct de vedere energetic și al asigurării resursei de gaze.

”Avem certitudinea că într-o perioadă nu mai mare de cinci ani de zile să putem să devenim independenți din punct de vedere energetic(...) La nivelul OMV Petrom și Romgaz există proiectele asigurate că nu mai târziu de 2026 să avem resursa de gaz necesară atât pentru asigurarea independenței pentru consumul public și în ramuri în industria petrochimică și, de ce să nu, să exportăm gaz”, adaugă Nicolae Ciucă.

El s-a referit şi la proiectele menite să dezvolte domeniul energiei verzi.

"Pentru că vorbim de energie verde este foarte important să subliniem discuţiile care au avut loc şi modul în care mediul de afaceri vine cu proiecte pentru partea de dezvoltare a parcurilor eoliene, a parcurilor fotovoltaice. Sunt elemente concrete, care vin să contribuie substanţial la partea de modernizare şi asigurare a energiei verzi, a energiei din surse regenerabile, ceea ce pentru noi, vă spun fără niciun fel de reţinere, reprezintă un grad mare de optimism, pentru că am văzut foarte multă concentrare în acest sens, foarte multă dinamică. Există proiecte, există partea aceasta de comunicare. Şi, mai presus de toate, există atât banii, cât şi cadrul necesar asigurat ca ele să poată să se dezvolte. Construirea insulelor ecologice digitalizate pentru colectarea separată a deşeurilor la nivel local, alături de centrele integrate de colectare separată pentru marile oraşe şi instalaţiile de reciclare a deşeurilor sunt proiecte lansate în acest an. De asemenea, mobilitatea urbană şi modernizarea CFR vor întregi eforturile Guvernului de a oferi perspectivele unui transport verde, unui transport modern", a susţinut Ciucă, conform Agerpres.ro.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri