Investiția în acest hub, realizată de DP World, se va ridica la aproximativ 20 milioane euro. Terminalul terestru și hub-ul logistic este localizat în apropierea orașului Aiud, în inima celei mai productive zone a Transilvaniei, în ce privesc exporturile. Construit de firma belgiană ILD, terminalul intermodal de ultimă generație, care se întinde pe o suprafață de 82.000 mp este așteptat să fie operațional în prima jumătate a anului 2023.

Zona Aiudului, aflată între Alba Iulia/Sebeș și Cluj Napoca, pe o rază de aproximativ 50km, reprezintă un important centru industrial și comercial, iar prin legătură directă cu Marea Neagră asigurată pe cale feroviară, România va fi și ea bine poziționată pentru a reprezenta un centru comercial pentru comerțul cu Asia Centrală și chiar dincolo de această regiune.

Printre facilitățile terminalului se va regăsi și un depozit de 10.000 mp, care va deservi terminalul și clienții săi. Hub-ul va fi utilizat de companii din întreaga regiune interesate de containerizarea mărfurilor și expedierea lor într-un mod sigur și eficient. Parcul logistic din jurul terminalului oferă 180.000 mp pentru dezvoltare industrială și logistică.

DP World transformă felul în care se transportă marfa în România

DP World România, cu ajutorul celor mai noi tehnologii și strategii va implementa aici standarde care vor asigura transportul rapid și eficient al mărfurilor către destinația finală.

Terminalul DP World Constanța a făcut o treabă foarte bună de mulți ani pentru a promova interacțiunea dintre diversele moduri de transport, economisind timp și bani.
Conexiunea dintre aceste două puncte strategice va ajuta la deschiderea de noi oportunități comerciale pentru clienții din zona Transilvaniei prin oferirea de servicii end to end în lanțul de aprovizionare și distribuție.

Terminalul va oferi practic acces la 3 mări, pentru a acoperi întreaga piață globală. Acesta va conecta mult mai ușor producătorii și exportatorii din zona Transilvaniei de Marea Neagră, Marea Nordului și Marea Adriatică, precum și de restul Europei continentale, prin transport pe calea ferată.

Diversitatea soluțiilor este un punct forte

Terminalele DP World pot transporta diferite tipuri de mărfuri pe o varietate de mijloace de transport. Eficientizarea transportului are numeroase beneficii economice și pentru mediu, eliminând risipa inutilă de combustibil și reducând emisiile camioanelor.

Portul Constanța este bine situat pentru a rezolva alte probleme legate de lanțul de aprovizionare, cum ar fi descărcarea rapidă și sigură a navelor la sosirea în port, asigurarea livrării în timp util, evitarea crizei de forță de muncă și limitarea efectelor creșterii costului combustibilului.

Serviciile oferite de această nouă locație strategică din centrul României transformă zona într-un factor important de dezvoltare și oferă companiilor implicate în comerțul internațional noi perspective.

Legăturile imediate cu coridoarele de autostradă și cu cele feroviare înseamnă că orașele cheie și punctele de producție pot fi atinse într-un interval scurt. Plecările regulate pe calea ferată vor facilita transportul mărfurilor dinspre și spre destinațiile din interiorul țării.
Succesul proiectului se bazează adesea pe infrastructură și logistică, iar terminalele DP World reprezintă deja centre puternice al comerțului național și global.

Avantajele logistice ale zonei o vor plasa în epicentrul comerțului din România de acum înainte.

Oferind date în timp real care pot fi utilizate de administratorii portuari, expeditori, chiriași, furnizori de marfă și de transport terestru, DP World permite utilizatorilor să evalueze factori operaționali critici, cum ar fi urmărirea mărfii, timpii exacți de transport, condițiile meteorologice etc.

HUB-ul AIUD

Principalele dimensiuni ale terminalului:

  • 82.000 mp / suprafața terminalului intermodal.
  • 10.000 mp / suprafața depozitului logistic care va fi construit după ce terminalul va fi operațional.
  • 180.000 mp / suprafața parcului logistic din care face parte terminalul.

Etapa de dezvoltare a proiectului la 6 luni de la începerea implementării

53% din suprafața totală de 82.000 mp a terminalului intermodal au fost finalizați.

  • Cele 4 linii de cale ferată de 300 m fiecare au fost în mare parte finalizate.
  • Legătura cu infrastructura feroviară a fost în mare parte finalizată și, în final, vom avea 3,5 km de cale ferată nouă.
  • Rețeaua de utilități electrice și de apă este aproape finalizată.
  • Construcția de izolare fonică pentru comunitățile din jurul proiectului este aproape finalizată.

Potențialul operațional

  • Capacitate statică - 3.000 Containere.
  • Volum primii 3 ani - 50.000 Containere/an.
  • În primii 3 ani se dorește operarea unei medii de 6 trenuri/săptămână.
  • Trenurile operate vor avea ca destinație toate hub-urile majore de transport din Europa și nu numai, pentru că terminalul de la Aiud va fi conectat la terminalul maritim din Constanța printr-un serviciu regulat de transport feroviar.

Pe lângă containere, se vor putea opera și semiremorci. Va exista o conexiune directă cu terminalul RO-RO pe care DP World îl dezvoltă în prezent la Constanța, cel mai mare HUB RO-RO din Marea Neagră.

Potențialul comercial

Vor fi oferite servicii complete de transport și logistică importatorilor și exportatorilor din Transilvania, indiferent de destinație și de tipul de marfă.
Serviciile disponibile în cadrul terminalului: operarea trenurilor și camioanelor, operațiuni de încărcare/descărcare a mărfurilor în/din containere, parcarea camioanelor, logistică de depozitare, depozitare cu temperatură controlată, birouri de închiriat dar și altele.

Potențialul digital și de sustenabilitate

Terminalul intermodal de la Aiud va avea același sistem de operare ca și terminalul maritim din Constanța, oferind astfel informații în timp real pentru clienți despre transporturile lor. Digitalizarea pentru eficiență este o soluție cheie oferită de DP World.

Aceasta, alături de eficientizarea procesării serviciilor vamale vor duce la creșterea simțitoare a vitezei și transparenței operaționale.

Terminal DP World Aiud, sustenabilitate și investiții pe termen lung

Un business valoros este businessul care se gândește la mediul înconjurător, care ne aduce valoare nouă, oamenilor.

Terminalul Aiud va spori siguranța și va reduce costurile pentru exportatori (prin trecerea de la transport rutier la cel feroviar sau naval), în același timp reducând și emisiile de CO2, susținând astfel inițiativa EU Green Deal. Marfa ce ar fi fost altfel transportată de mii de camioane, va fi procesată pe calea ferată, astfel transportul fiind trecut de la cel diesel la cel electric

Oamenii în centrul business-ului DP World

DP World este o companie care angajează peste 100.000 de oameni în 69 de țări. Din anul 2004, compania a investit peste 100 de milioane de Euro în România.

În Portul Constanța compania operează cel mai mare terminal maritim de la Marea Neagră, cu o echipă de peste 500 de oameni care au procesat până acum peste 6.000 de nave de transport.

Cu peste 20.000 de trenuri de transport containere procesate până acum, DP World este un lider în domeniul operării și logisticii transporturilor containerizate în România.

DP World are o vastă rețea de porturi, terminale și activități economice în peste 50 de țări ale lumii. Este o companie lider de piață cu prezență globală și o viziune îndrăzneață pentru viitor.

Sursa foto: DP World

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri