“Investitia in fabrica de la Salonta a fost de peste 1,7 milioane euro si, pana la finele anului 2007, ne asteptam la o cifra de afaceri de peste 500.000 euro. Intentionam ca pana la sfarsitul anului viitor sa marim investitia prin largirea gamei de produse: acum suntem in curs de a obtine licenta de patent si folosire pentru producerea altor produse pe baza de canepa in premiera pentru Romania: lapte si alte produse derivate din canepa”, a declarat Dan Lazarescu, administratorul societatii.

Fabrica a fost construita printr-un program Sapard de dezvoltare rurala, zona fiind aleasa datorita traditiei in cresterea canepii. Capacitatea de prelucrare a fabricii este de 1.000 tone seminte pe an, aceasta cifra constituind echivalentul a 250.000 litri ulei de canepa anual.

Fabrica de la Salonta are ca obiect de activitate, pe de o parte, prelucrarea semintelor de canepa in scopul obtinerii uleiului si a suplimentelor nutritive, a fainei proteice din srotul obtinut in urma presarii, pe de alta parte, obtinerea semintelor decojite - folosite in scop alimentar.

Produsele lansate de CANAH International odata cu deschiderea fabricii de la Salonta, vor fi disponibile in farmacii,magazine naturiste si online