Retailerul tehnologic Teknosa, parte a holdingului turc Sabaci, estmeaza pentru sfarsitul anului o cifra de afaceri de aproximativ 50 milioane euro, dupa deschiderea a inca zece magazine in 2007, a declarat citat de NewsIn, Gyorgy Baba, directorul general Primex, companie detinuta de Teknosa. "Politica de extindere a companiei vizeaza deschiderea de magazine in marile orase si centre comerciale din Romania, odata cu consolidarea pozitiei Teknosa ca brand regional", a mai spus Baba.

Teknosa a inaugurat joi cel de-al patrulea magazin din retea, la Euromall Pitesti. Magazinul are o suprafata de vanzare de 1.000 metri patrati si echipamente electronice. Nivelul investitiei nu a fost precizat, reprezentantii companiei mentionand ca este una din etapele programului de investitii de o suta de milioane de euro ce va fi desfasurat in 2007. Primex lansat, luna trecuta, reteaua de magazine Teknosa prin redeschiderea fostului magazin Cosmo din Pantelimon, inaugurare pentru care a investit un milion de euro, suma care include si stocurile din centrul comercial.

Teknosa a intrat pe piata de retail din Romania prin achizitia a 51% din actiunile Primex, care detinea o retea de 51 de unitati de retail. Actionariatul Primex este format din Teknosa IC VE DIS Ticaret AS cu 51% din capitalul social, Baba Gyorgy cu 48,96%, restul de 0,04% fiind detinut de trei persoane fizice.

Teknosa detine 167 de magazine in 49 de orase din lume, deservind anual peste 4,5 milioane de clienti. Holdingul turcesc detine actiuni la 65 de companii. Sabaci a incheiat parteneriate cu zece companii straine si are un numar de 45.000 de angajati.