Având în vedere globalizarea forței de muncă în realitatea de astăzi, companiile se văd nevoite să se confrunte cu o responsabilitate foarte complexă: mobilitatea membrilor echipei. Mobilitatea globală se referă la capacitatea unei organizații de a-și muta echipele în birouri din diferite țări sau orașe unde este prezentă. Acest lucru implică fiecare acțiune care trebuie întreprinsă pentru ca relocarea echipelor să se întâmple fără prea mari bătăi de cap.

Un plan de mobilitate globala este acum mai important ca niciodată, deoarece angajații, în marea lor majoritate, nu mai sunt legați de un oraș anume, nici chiar de o țară. Munca de la distanță a făcut posibil ca oricine să-și facă treaba de oriunde în lume, ceea ce i-a determinat pe mulți oameni să aleagă să se mute. Multe companii încă nu au implementată o strategie eficientă prin care să depășească provocările de relocare a echipelor.

3 motive pentru care mobilitatea globală este importantă

După cum se previzionează viitorul în câmpul muncii, oamenii încep să se aștepte ca angajatorii lor să le permită să lucreze de oriunde și să îi sprijine în procesele de relocare. Cu un plan de mobilitate bine gândit, se pot atrage talente de top și poate fi o dovadă clară pentru acționari, directori și membrii echipei că organizația este pregătită să facă față schimbărilor globale din viitor.

Iată trei motive pentru care mobilitatea globală este importantă pentru orice organizație în creștere.

  • Încurajează creativitatea și flexibilitatea

De când a început să se extindă munca virtuală, angajații au raportat mai multă creativitate și o productivitate sporită. Se pare că va continua această tendință de virtualizare, iar mobilitatea globală asigură un drum lin echipelor să îmbrățișeze acest scenariu de lucru.

  • Promovează inclusivitatea și apartenența

Atunci când organizațiile integrează mobilitatea globală în inițiativele lor de diversitate, oamenii au un sentiment mai puternic de apartenență. Liderii incluzivi dezvoltă echipe mai productive, mai inovatoare și mai implicate. Când oamenii simt că fac parte dintr-un tot, și afacerea beneficiază.

  • Permite dezvoltarea talentelor existente

Păstrarea angajaților este unul dintre cele mai importante aspecte pe care liderii trebuie să le aibă în vedere. Oportunitățile de creștere și de învățare se numără printre cei mai importanți factori care îi conving pe oameni să rămână în compania lor actuală. Fără aceste oportunități și capacitatea de a merge în locuri noi în noi roluri, dezvoltarea talentelor existente este împiedicată.

Provocările mobilității globale

Într-adevăr, lumea de astăzi devine din ce în ce mai conectată, dar aceasta nu înseamnă că devine mai puțin complicată. Mobilitatea globală poate aduce beneficii semnificative pentru orice organizație, dar ea vine la pachet și cu sarcini specifice pe care echipele implicate trebuie să fie pregătite să le gestioneze.

Pentru a evita orice neînțelegeri, este nevoie ca strategia de mobilitate globală să includă toate aspectele relocării angajaților, de la compensarea pentru zboruri până la respectarea legislației internaționale a muncii. Iată câteva dintre provocările care vin odată cu realizarea unui program eficient de mobilitate globală:

  • Respectarea politicilor de imigrare și a cerințelor pentru viză

Relocarea unui angajat presupune obținerea documentației și vizelor corespunzătoare. Politicile de imigrare sunt complexe și într-o continuă evoluție. Echipele implicate în acest proces trebuie să aloce timp suficient acestor proceduri, pentru a evita sancțiuni semnificative.

  • Conformitatea cu taxele în vigoare

Legile privind munca, impozitele și salariile variază în funcție de țară și evoluează constant. Cei care se ocupă de implementarea planului de mobilitate trebuie să aibă acces la expertiza locală a departamentelor de resurse umane și juridice pentru a se asigura că respectă reglementările în vigoare. Nerespectarea acestor reguli poate duce la deteriorarea reputației companiei, precum și la sancțiuni legale.

  • Salariile și beneficiile angajaților

Fiecare țară are reguli diferite pentru salariile și beneficiile acordate. Unele țări consideră obligatorie asigurarea de sănătate, altele nu. Salariul pe oră poate fi unul stabilit prin lege, în timp ce în alte părți se lasă acest aspect la alegerea angajatorului. Este important ca angajații să cunoască aceste reguli și să primească sprijinul necesar.

  • Logistica de relocare

Toate procedurile de relocare includ cheltuieli pentru călătorie, mutarea și transportul bunurilor. Mutarea membrilor echipei, alături de familii, va costa mai mult decât pentru o singură persoană. Acordă atenție fiecărui detaliu legat de relocare pentru a nu crea situații care provoacă stres și anxietate.

Companiile trebuie să creeze soluții inteligente, reguli și procese care sunt adaptate la situațiile lor specifice pentru o strategie de mobilitate globală de succes. O abordare adecvată va asigura loialitatea, conformitatea și satisfacția angajaților.

Sursa foto: Pexels.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri