Actavis Romania estimeaza ca pana in anul 2010, capacitatea de productie pe oncologice ar putea sa ajunga la 6 pana la 8 milioane de unitati anual, prin constructia unei noi unitati de productie, ale carei lucrari sunt programate sa inceapa in aceasta toamna.

Compania farmaceutica Actavis Romania intentioneaza sa-si extinda capacitatile de productie incepand din aceasta toamna constructia unei noi fabrici destinata productiei de medicamente oncologice generice.

Lucrarile de constructie la noua unitate de productie se vor desfasura modular, in trei etape. Primul modul va avea o capacitate de productie de aproximativ 6-8 milioane de unitati anual, devenind operational in 2009-2010. Prin constructia celorlalte doua module capacitatea de productie se va putea dubla sau chiar tripla. Cele doua noi module vor fi construite in termen de doi-trei ani de la finalizarea primului. Noua unitate de productie va fi destinata exclusiv medicamentelor oncologice, se mai arata in comunicat.

In prezent, unitatea de productie existenta are o capacitate de productie de aproximativ 1,5 milioane de unitati anual. Potrivit oficialilor Actavis Romania, in 2008 eficienta capacitatii de productie va creste pana la 2,5-3 milioane de unitati prin introducerea unor noi masuri tehnologice si logistice (cum ar fi un program de lucru in schimburi multiple).

Pentru 2007, divizia din Romania a grupului Actavis estimeaza o crestere de 30-40% la exporturi, iar pentru urmaatorii 2-3 ani, vanzarile la export sunt previzionate sa atinga 50% din cifra de afaceri.

Actavis a achizitionat anul trecut singurul producator de medicamente oncologice din Romania, Sindan, pentru 147,5 milioane de euro, iar la sfarsitul lunii aprilie 2007, Sindan a devenit oficial Actavis Romania. Raportul financiar al Actavis pentru primul trimestru al acestui an a aratat ca vanzarile de pe piata romaneasca reprezinta 4% din valoarea totala inregistrata de grupul islandez pentru aceeasi perioada, de 324 milioane euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
VIDEO Digitalizare în retail: Unde este nevoie de transformare digitală
Setari Cookie-uri