Continental AG, unul din primii zece furnizori mondiali de componente pentru industria auto, a produs anvelopa cu numarul 50 de milioane la uzina sa de la Timisoara, unde germanii au investit 170 milioane euro in ultimii sapte ani.

Continental Automotive Products S.R.L a fost fondata in 1998 si a inceput productia de serie la 20 octombrie 2000. Fabrica se intinde pe o suprafata de 167.000 metri patrati si dispune de utilaje pentru producerea anvelopelor pentru autoturisme.

Continental AG estimeaza o productie de aproximativ 13 milioane de anvelope in acest an, dupa ce in 2006 au fost produse 11 milioane de unitati. Numarul angajatilor va ajunge la 1.100 in acest an.
In jur de 5% din productie este comercializata pe plan intern. Compania colaboreaza cu grupul Dacia-Renault - in ceea ce priveste echipamentul de prima dotare - pentru modelul Logan, iar pe plan international Continental este furnizor de echipamente pentru producatori de autoturisme precum: Fiat, Ford, General Motors, Honda, Hyundai, Nissan, Suzuki, Toyota sau Volkswagen.

In afara de anvelopele pentru autoturisme produse la Timisoara, pentru piata romaneasca se importa anvelope pentru autocamioane sau motociclete care sunt produse la alte fabrici Continental din intreaga lume.

Continental AG a investit in Romania peste 250 milioane euro intre 2002 si 2006, iar in acest an va investi circa 50 de milioane euro in cele trei divizii prezente. Continental AG are in momentul de fata aproximativ 2.700 de angajati in Romania, iar in urmatorii doi - trei ani intentioneaza sa mai angajeze inca 1.500.

In afara de fabrica de anvelope din Timisoara, germanii mai au in Romania la Sibiu un centru de inginerie si divizia de electronice Automotive Systems care produce unitati de comanda centrale si pentru usi, iar de anul trecut realizeaza si componente electronice pentru airbag-uri. Continental AG va mai investi aproximativ 20 milioane euro la Sibiu, pentru dublarea suprafetei de productie, de la 2.700, la 5.400 metri patrati si instalarea a maxim zece linii de productie a unitatilor de comanda pentru cutiile de viteza ale automobilelor.

Pe langa aceste doua divizii, Continental mai are in Romania divizia ContiTech, care produce la Timisoara tubulatura pentru sistemele de aer conditionat auto si curele de transmisie, iar la Carei, in judetul Satu Mare - furtunuri de racire. ContiTech are, in Romania, aproximativ 1.000 de angajati, iar numarul se va dubla pana la finalul anului 2008. Prin recenta achizitie a Thermopol International Ltd., in Romania se va alatura diviziei Contitech si fabrica Thermopol de la Arad.

Corporatia Continental AG este unul dintre cei mai mari furnizori mondiali de componente pentru industria auto, cu activitati extinse in special in zona productiei de anvelope, a sistemelor de franare, a celor de control al dinamicii vehiculului si a senzorilor electronici.

Continental AG are circa 87.000 de angajati in peste 100 de fabrici din 27 de tari, iar vanzarile grupului s-au apropiat anul trecut de 15 miliarde euro. Grupul cu sediul central in orasul german Hanovra este pe plan mondial al doilea producator de sisteme electronice de franare si al patrulea la productia de anvelope.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Primaria Timisoara a inventat ,,super turbo-giratia"