În ultimul an, tot mai mulți factori au pus presiune pe afacerile agricole din România – de la disponibilitatea produselor în stoc la variațiile dramatice ale prețului îngrășămintelor și până la presiunea pe prețul cerealelor generată de conflictul din Ucraina.

În contextul unui dezechilibru major înregistrat într-o zonă în care predictibilitatea este esențială, conceptul de “Agricultură a Viitorului”, așa cum este el văzut de companiile din agribusiness, trebuie să răspundă tot mai multor provocări și să îmbine acele soluții inovatoare care asigură o productivitate crescută pentru hrana de care avem cu toții nevoie și grija pentru sustenabilitate - procese de producție îmbunătățite, respectiv produse sigure pentru sănătate și mediul înconjurător.

Ce vedem astăzi este un mediu foarte dinamic, în care principalii jucători din agribusiness, companii, dar și fermieri, caută să se reinventeze, în ciuda impredictibilității. Această reinventare înseamnă investiții în digitalizare și în tehnologii noi, strategii de dezvoltare de produse inovatoare, abordări diferențiate în protecția plantelor, pentru un randament crescut, dar și programe de finanțare creative pentru susținerea afacerilor agricole.

Bani pentru fermierii care investesc în creșterea productivității

În premieră pentru România, compania ADAMA, unul dintre cei mai importanți furnizori globali de soluții pentru protecția plantelor care combat buruienile, insectele dăunătoare și bolile din culturile agricole, propune fermierilor un program predictibil, un parteneriat pe termen lung, pentru a-i susține pe aceștia să depășească provocările pe termen scurt.

Concret, compania a lansat anul acesta primul program de loializare pentru fermieri prin care returnează acestora o parte din investițiile pe care le fac în produsele din portofoliul ADAMA – produse premium, inovative, care răspund nevoilor specifice fiecărei ferme. Programul se desfășoară timp de un an, până la 31 martie 2024, și repornește cu fiecare început de campanie agricolă.

Demersul se înscrie în strategia companiei de a pune în centrul activității sale nevoile fermierilor și de a oferi acestora soluții și beneficii multiple pentru susținerea afacerilor agricole pe care le dețin.
Mecanismul este următorul: fermierii care doresc să participe la program și să primească înapoi o parte din banii folosiți pentru achiziționarea produselor ADAMA trebuie să se înregistreze pe platforma www.adamacashplus.ro, după care să încarce pe platformă facturile de achiziție a produselor ADAMA participante la program.

Pe baza volumelor achiziționate în perioada campaniei, fermierii acumulează bani și pot opta pentru restituirea lor sau pentru diverse premii care sunt anunțate pe platforma dedicată programului (vouchere de cumpărături, electronice, electrocasnice, articole pentru casă și bricolaj, unelte și scule electrice, birotică și IT, etc).

Programul se adresează societăților comerciale cu personalitate juridică, utilizatori finali ai produselor ADAMA, care lucrează teren agricol aflat în proprietate sau arendă.

Platformă agricolă de analiză de precizie cu ajutorul dronelor

Fermierii știu că seceta din toamnele lungi este cel mai important și frecvent factor limitativ al culturilor de rapiță de toamnă. Faptul că suprafața cultivată cu rapiță fluctuează foarte mult de la un an la altul este cauzat în principal de lipsa apei în perioada de răsărire.

Cultura de rapiță este una dintre culturile cele mai profitabile pentru fermieri. Pentru a veni în spijinul fermierilor care se confruntă cu această situație, ADAMA a lansat la nivel mondial platforma ADAMA Eagle Eye, implementată și în România ca proiect-pilot.

ADAMA Eagle Eye este o platformă agricolă de analiză cu ajutorul dronelor care permite determinarea cu precizie a densității la răsărire a culturii de rapiță în toamnă și a stadiului culturii.

Această tehnologie este dezvoltată în parteneriat cu Agremo, un furnizor de top de soft de analiză a datelor colectate din câmp și este disponibilă în Europa, America de Nord și America de Sud. În România, serviciul este disponibil pentru fermierii care au achiziționat pachetul Adama pentru tratamentul culturii de rapiță din județele Timiș, Arad, Caraș Severin, Alba, Ilfov și Giurgiu.

În baza informațiilor captate și transmise de drone prin aplicație, fermierii află precis și în timp util care este numărul de plante per metru pătrat și pot lua mai departe decizia de a păstra cultura și de a continua să investească în ea.

Alerte și informații utile pentru fermieri direct pe telefonul mobil

Pentru că telefonul mobil a depășit de mult statutul de accesoriu și este un instrument omniprezent, ADAMA România a dezvoltat recent o aplicație de mobil dedicată fermierilor, prin care le oferă acestora acces la informații utile despre tehnologiile de protecție a plantelor, precum și despre produsele și soluțiile ADAMA.

Totodată, având acoperire națională, aplicația transmite alerte către fermieri în cazul apariției bolilor și dăunătorilor în culturile agricole, pentru ca aceștia să poată interveni prompt pentru a reduce sau chiar elimina efectele negative ale acestora. Sistemul de alerte este bazat pe stații meteo fizice și virtuale distribuite în toată țara. Datele colectate sunt interpretate de soft-uri avansate, bazate pe biologia și ecologia fiecărui agent patogen în parte, din majoritatea culturilor agricole. În baza alertelor, fermierul știe nu numai care este momentul optim de aplicare a măsurilor de combatere, ci și care este agentul patogen specific al culturii sale.

Totodată, fermierii pot contacta prin intermediul aplicației reprezentantul local al companiei sau un specialist tehnic pentru consultanță rapidă pe subiectele de interes.
Aplicația se poate descărca din AppStore sau Google Play, este interactivă și actualizată periodic.

Lider global în industria de produse pentru protecția plantelor

ADAMA este lider global în industria de produse pentru protecția plantelor, oferind soluții fermierilor din întreaga lume pentru a combate buruienile, insectele dăunătoare și bolile. ADAMA deține unul dintre cele mai largi și mai diverse portofolii de substanțe active din lume, precum și unități de cercetare și dezvoltare, producție și formulare de ultimă generație.

Cu o cultură în care membrii echipei ADAMA ascultă fermierii și generează idei ținând cont de realitățile din teren, compania este poziționată în mod unic pentru a oferi o gamă largă de amestecuri distincte, formulări și produse diferențiate de înaltă calitate, oferind soluții care răspund nevoilor fermierilor și clienților locali în peste 100 de țări la nivel global.

Mai multe informații despre soluțiile și programele ADAMA adresate fermierilor sunt disponibile pe www.ADAMA.com.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri