AMC APIA Expo organizeaza in perioada 7-16 octombrie la Romaero Baneasa editia 2005 a Salonului International de Automobile Bucuresti (SIAB).

Salonul auto de la Bucuresti, ajuns la cea de-a cincea editie internationala, este inclus in calendarul oficial al Organizatiei Internationale a Constructorilor de Automobile (OICA) si incepand cu editia precedenta (2003) Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA) a incredintat organizarea evenimentului societatii AMC APIA Expo, rezultata din asocierea APIA (40%) si a societatii franceze AMC Promotion (60%), organizatoarea salonului "Mondial de l’Automobile" de la Paris.

Editia SIAB 2003 a inregistrat un numar record de vizitatori - 200.000 si 150 de expozanti pe o suprafata de 38.000 mp, pentru prima oara fiind reprezentate marci precum Bentley, Maserati, Morgan, Lamborghini, iar sectorul moto s-a bucurat de o prezenta consistenta - Harley Davidson, Honda, Yamaha, Aprilia sau Peugeot.

La aceasta editie au lipsit insa marci de prestigiu precum Mercedes, Chrysler, Ford sau Mitsubishi, firmele auto din grupul Tiriac luand decizia sa nu participe la acest eveniment, dar conform declaratiilor organizatorilor, la editia 2005 vor participa toate marcile importante de pe piata romaneasca.

"La SIAB 2005 mizam pe cresterea cu 10 la suta a suprafetei de expunere vanduta, pe prezenta intregii industrii auto, pe intarirea caracterului international al salonului, prin atragerea unui numar mai mare de companii straine, si pe cresterea numarului de vizitatori cu 10 la suta, printr-o promovare mai buna in tara a evenimentului", a declarat presedintele APIA, Brent Valmar.

La randul sau, Thierry Hesse, comisarul general al Salonului auto de la Paris, a declarat cu acest prilej ca SIAB 2005 se va remarca printr-un plus de calitate si vizibilitate - mai ales externa.

SIAB va fi deschis publicului intre 7 si 16 octombrie 2005, zilnic intre orele 10,00 si 20,00. Suprafata expozitionala este destinata constructorilor si importatorilor de autovehicule, dar si furnizorilor de piese de schimb, echipamente si servicii conexe domeniului auto. Nu vor lipsi vehiculele utilitare, care, ca si la editia precedenta, vor avea rezervat spatiul exterior.

SIAB 2005 va avea loc in contextul unei cresteri semnificative a pietei autovehiculelor noi, care a cunoscut anul trecut o majorare de 33,7% fata de anul 2003, conform statisticilor prezentate de conducerea APIA (citeste articol)


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Producătorul de lactate Napolact lansează magazin online
Setari Cookie-uri