Operaţiunea prin care Rheinmetall Landsysteme GmbH intenţionează să preia compania Automecanica Mediaş SRL şi subsidiara acesteia, Atelierele Speciale Autocamioane Mediaş SRL, a fost autorizată de Consiliul Concurenţei.

Această tranzacţie "nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal".

Rheinmetall Landsysteme GmbH, Germania, face parte din grupul Rheinmetall, grup tehnologic integrat, care dezvoltă şi comercializează componente, sisteme şi servicii pentru industria de securitate şi cea civilă.

Automecanica Mediaş SRL este un producător de componente din oţel pentru semiremorci de transport greu, containere speciale, oţelării şi confecţii metalice, scări metalice interioare şi exterioare, asamblare structuri metalice finale, suprastructuri auto, precum şi proiectare personalizată şi producţie de piese şi componente din oţel, oţel inoxidabil şi aluminiu.

Lituania şi gigantul german de armament Rheinmetall au anunţat recent construirea unei fabrici de producţie de muniţie în statul baltic, în contextul agresiunii armate a Rusiei împotriva Ucrainei, relatează AFP.

Rheinmetall, cel mai mare producător de arme din Germania, şi guvernul lituanian intenţionează să construiască o fabrică pentru a produce obuze de artilerie de 155 mm.

"Aceasta va fi cea mai mare investiţie făcută vreodată în domeniul apărării în Lituania", a declarat pentru presă ministrul lituanian al economiei Ausrine Armonaite.

"Este timpul ca noi, democraţiile, să ne consolidăm arsenalul, o condiţie prealabilă pentru apărarea libertăţii", a declarat premierul Ingrida Simonyte pe reţelele sociale.

Germania, aliat important al Lituaniei, a început să desfăşoare o brigadă militară permanentă în ţara baltică. Această desfăşurare, menită să consolideze flancul estic al NATO, într-un context de confruntare crescândă cu Rusia, este de aşteptat să continue până în 2027.

Sursa foto: Tobias Arhelger / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri