Kika, retailerul austriac de mobila si decoratiuni interioare, a contractat un credit in valoare de 50 milioane euro de la Immoconsult Leasinggesellschaft, divizia de leasing imobiliar a Investkredit Bank, pentru construirea a trei magazine in Romania, potrivit raportului financiar al bancii.

"Investkredit se pregateste in prezent sa intre pe piata imobiliara din Ucraina. Compania de leasing imobiliar Immoconsult a semnat in primul semestru acorduri pentru finantari cu o valoare totala de 108 milioane euro. Printre cele mai importante proiecte se numara constructia a trei magazine noi de mobila in Romania, in valoare de 50 milioane euro", se arata in raportul semestrial al Investkredit Bank.

Austriecii de la Kika urmeaza sa deschida in cadrul West Park prima unitate de pe piata locala, magazinul avand o suprafata de peste 28.000 de metri patrati. La nivel mondial Kika opereaza magazine in Slovacia, Croatia, Cehia si Ungaria.

Immoconsult Leasinggesellschaft activeaza si pe piata birourilor din Romania, unde a ajuns recent la un acord cu fondul de investitii Fabian Romania Property pentru achizitia Baneasa Business Centre contra sumei de 23,9 milioane euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Retailerii home&deco din Romania, afaceri in crestere