Henkel isi dubleaza capacitatea de productie in Romania dupa deschiderea unei noi fabrici de adezivi la Campia Turzii, investitie in valoare de noua milioane euro, a declarat presedintele Henkel Romania, Liviu Sfrija.

"Investitia in acest obiectiv se ridica la noua milioane euro si reprezinta pentru Henkel un moment important in strategia de extindere a companiei, date fiind oportunitatile de dezvoltare a zonei Clujului si Ardealului. Noua fabrica de la Campia Turzii va avea o capacitate de productie anuala de 200.000 tone, apropiata de cea a fabricii de la Bucuresti care se ridica la 250.000 tone pe an", a spus Sfrija.

Fabrica din Campia Turzii, cu o suprafata construita de 12.365 metri patrati va produce, pentru inceput, mai multe tipuri de adezivi marca Ceresit, precum si din gama Ceretherm. Dupa deschiderea fabricii de la Campia Turzii, din judetul Cluj, valoarea totala a investitiilor Henkel in Romania ajunge la 30 de milioane de euro.

Henkel Romania a inregistrat in 2006 un profit de 13,5 milioane euro, datorita unei cresteri sustinute a afacerii pana la un record de 100 milioane euro. Potrivit datelor financiare, Henkel Romania a inregistrat in 2006 o cifra de afaceri de circa 370 milioane lei (109 milioane euro), in crestere cu 34% fata de anul 2005. In cadrul Henkel CEE, subsidiara romaneasca a ocupat pozitia a treia (din 30 tari) din punctul de vedere al ritmului de crestere in anul 2006, dupa Ucraina si Bulgaria, inaintea Rusiei, ocupanta pozitiei a patra.

Henkel Romania a fost infiintata in 1994 ca filiala a companiei Henkel Austria (devenita in 1998 Henkel Central Eastern Europe). Henkel Romania are in prezent 440 angajati, iar portofoliul sau cuprinde aproximativ 30 de marci. In anul fiscal 2006, Henkel a realizat vanzari in valoare de 12,74 miliarde euro. Henkel are peste 50.000 de angajati in intreaga lume.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Setari Cookie-uri