Kronospan Sebes imprumuta 125 milioane euro de la Erste Bank

Producatorul de placi din lemn Kronospan Sebes, parte a grupului austriac Kronospan, imprumuta 125 milioane euro de la Erste Bank, credit ce ii va fi acordat in doua transe, conform informatiilor din Monitorul Oficial

Prima transa, in valoare de 114,4 milioane euro, are ca scop rambursarea creditului deja existent intre Kronospan Sepal, Kronospan Sebes si Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare.

Transa a doua, de 10,6 milioane euro este destinata unor investitii in logistica (spatii de depozitare, cai ferate, containere si doua prese aditionale cu o capacitate anuala aditionala de 7 milioane metri patrati, in vederea extinderii utilajelor pentru melaminare, precizeaza Monitorul Oficial.

Producatorul de materiale din lemn va ipoteca in favoarea Erste Bank spatiile de productie din Sebes, cu exceptia terenurilor si constructiilor utilizate de uzina chimica.

Grupul Kronospan detine, prin intermediul firmei Konospan Sebes, doua fabrici de productie de PAL si MDF, achizitionate in 2004 de la compania italiana Gruppo Frati. Kronospan este in prezent unul dintre cei mai mari producatori de PAL si MDF (placi din fibre de densitate medie) de pe piata locala, cu o productie anuala de peste 800.000 de metri cubi de PAL, respectiv 350.000 de metri cubi de MDF.

Kronospan Sebes SA a avut anul trecut o cifra de afaceri de 389,6 milioane lei si un profit net de 3,23 milioane lei. Numarul mediu de angajati era de 280 la finele anului trecut.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri