Carrefour a retras painea cu soia modificata genetic din toate magazinele din Capitala

Carrefour Romania a decis retragerea de la raft a painii cu soia modificata genetic din toate magazinele operate de retailer in Capitala pana in momentul in care autoritatile de stat vor lua o decizie, au declarat pentru NewsIn reprezentantii companie

”Painea cu soia modificata genetic era comercializata doar in magazinele Carrefour din Bucuresti. Aceasta s-a retras deja din magazine, pana se va decide de catre autoritatile de stat daca produsele sunt conforme sau nu, pentru a fi puse iarasi la vanzare," a explicat directorul de marketing Carrefour Romania, Andreea Mihai.

Aceasta a adaugat ca nu Carrefour Romania avea obligatia de a eticheta painea cu soia modificata genetic, ci furnizorul acestui produs, respectiv compania Snack Attack, care era obligata prin lege acest lucru. Carrefour Romania lucreaza cu cei de la Snack Attack din anul 2001, cand retailerul francez a intrat pe piata romaneasca.

Potrivit reprezentantilor Carrefour Romania este prematura estimarea pierderilor aduse companiei de retragerea de la comercializare a painii cu soia modificata genetic, deoarece ”acest produs abia s-a retras de la raft”.

Reprezentantii Greenpeace au protestat, duminica dimineata, in magazinul Carrefour Orhideea, fata de comercializarea painii continand soia modificata genetic, cerand conducerii hipermarketului sa schimbe politica privind organismele modificate genetic.

Actiunea Greenpeace face parte din campania impotriva OMG demarata de organizatia neguvernamentala in cursul lunii august. Odata cu lansarea acestei campanii, Greenpeace a prezentat un ghid al consumatorului care continea clasamentul supermarketurilor in functie de politica acestora cu privire la vanzarea de alimente modificate genetic - lista verde, lista orange si lista rosie.

Carrefour a deschis primul hipermarket din Romania, la Bucuresti, in anul 2001. Compania are in prezent cinci magazine in Bucuresti (Orhideea, Colentina, Baneasa, Militari si in zona Piata Unirii din Capitala ) si cate unul in Brasov, Ploiesti si Constanta.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri