Compania Darian, lider pe piata autohtona de evaluare, a obtinut dupa primele 9 luni ale acestui an o cifra de afaceri consolidata de peste 2,55 milioane de euro, comparativ cu 2 milioane de euro inregistrate la sfarsitul lui 2006.
„Am reusit sa obtinem pana la sfarsitul lui septembrie cresterea de aproape 30% pe care ne-o propusesem pentru tot anul”, a declarat Adrian Crivii, Directorul General al Darian. „Cresterea este importanta cu atat mai mult cu cat piata a inceput sa se maturizeze, jucatorii mari se consolideaza si isi contureaza mult mai clar pozitia, iar lupta pentru cota de piata se da, sa zicem, doar in liga profesionista.”

Numarul ridicat de clienti ai companiei este un factor determinant pentru cresterea inregistrata de Darian. Daca in tot anul 2006 compania incheiase aproximativ 12.000 de contracte de evaluare, in primele 9 luni ale acestui an numarul acestora s-a ridicat la 16.000. „Dupa cum ne si asteptam, mare parte din crestere se datoreaza dezvoltarii pietei creditelor ipotecare” a precizat Crivii. „Anul acesta peste 70% din cifra noastra de afaceri a fost obtinuta din segmentul evaluarilor de retail, adica de la clientii bancilor care contracteaza un imprumut ipotecar si au nevoie de o evaluare a proprietatii”.

Cresterea pietelor imobiliare din tot mai multe orase ale tarii a determinat Darian - singura companie de evaluare cu acoperire nationala – sa isi deschida inca cinci birouri, pe langa celelalte 15 functionale la sfarsitul anului trecut, in orasele: Ploiesti, Pitesti, Baia Mare, Resita si Bacau.

Odata cu numarul de birouri a crescut si echipa Darian, care numara in prezent 72 de angajati, fata de 45 la sfarsitul lui 2006. Media de varsta in companie se situeaza sub 30 de ani.

2007 a reprezentat pentru Darian si un an al proiectelor mari de evaluare de business, pentru operatiuni precum privatizari, fuziuni si achizitii, raportare financiara samd. Printre clientii sai din acest segment de evaluare s-au aflat nume precum: Automobile Craiova, Electrica Transilvania Nord, S.C. Unirea Iasi S.A., Mechel Campia Turzii, Electrolux sau Koyo Romania.

Pentru sfarsitul acestui an, Darian anticipeaza o cifra de afaceri de peste 3 milioane de euro, ceea ce ar insemna o crestere de 50% fata de anul trecut. Reprezentantul Darian estimeaza ca piata totala a serviciilor de evaluare se va ridica pana la finele anului la aproximativ 15 milioane de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri