Compania aeriana Wizz Air va opera temporar patru zboruri de pe Aeroportul International Henri Coanda - Otopeni pentru restabilirea ordinii operationale, perturbata incepand cu 15 decembrie 2007.
Astfel, in perioada 18 ianuarie – 26 februarie, zborurile Valencia-Bucuresti, Barcelona-Bucuresti si Liverpool-Bucuresti vor fi operate de pe aeroportul amintit anterior. De asemenea, pentru intervalul 19 ianuarie – 27 februarie, zborurile Bucuresti-Londra vor fi mutate tot pe Aeroportul International Henri Coanda.

Compania a inceput deja procesul de informare a pasagerilor care si-au rezervat bilete, incepand cu data de 14 ianuarie.

"Compania a ales sa transfere aceste patru zboruri pe Otopeni pentru ca de aici se poate decola mai usor in cazul unei situatii de urgenta cum a fost cea generata de ninsoare la inceputul lunii", a declarat reprezentantul de relatii publice al companiei, Daniel Amzar.

"Incepand cu 15 decembrie zborurile Wizz Air au inregistrat diferite intarzieri, cauza de baza fiind vremea neprielnica. Au existat apoi si perturbari operationale cum ar fi problemele cu degivrarea intalnite la inceputul lunii ianuarie sau transferurile pe Aeroportul Otopeni, de unde insa nu am avut prioritate sa decolam pentru ca nu operam de obicei pe acest aeroport", a reamintit Amzar.

Compania de transport aerian low-cost Wizz Air a avut in data de 3 ianuarie patru zboruri anulate din cauza conditiilor meteo nefavorabile, iar pierderile s-au ridicat la aproximativ 120.000 - 200.000 de euro.

Compania aeriana a intrat pe piata din Romania in iulie 2006 si a stabilit baza operationala din Bucuresti in iunie 2007. Wizz Air a anuntat de curand faptul ca cea de-a opta baza operationala a companiei se va deschide in mai 2008 la Cluj.

Cele doua baze operationale din Romania, impreuna cu reteaua de zboruri in dezvoltare, care numara in prezent 18 rute, vor avea ca rezultat transportul a un milion de pasageri in 2008.

Wizz Air opereaza o flota de aeronave Airbus A320, din sase baze, pe aproximativ 100 de rute. Compania opereaza zboruri din Polonia, Ungaria, Bulgaria, Croatia si Romania catre numeroase destinatii din Europa.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri