Coca-Cola HBC, cel de-al doilea mare imbuteliator a Coca-Cola Co., a incheiat un acord de parteneriat cu compania furnizoare de energie electrica ContourGlobal pentru construirea a 15 noi uzine echipate cu instalatii de cogenerare (energie electrica si energie termica produse simultan), pana la sfarsitul lui 2009, informeaza presa internationala.
Detaliile financiare ale acordului nu au fost facute publice. Instalatiile necesare vor fi livrate catre compania de energia electrica de GE Energy, furnizorul mondial de tehnologii de producere a energiei electrice si distribuire a energiei.

Noile uzine vor furniza electricitate si apa unitatilor producatoare ale Coca-Cola din Austria, Cehia, Grecia, Irlanda de Nord, Polonia, Slovacia, Nigeria, Serbia si Ucraina. Romania, Italia si Rusia vor beneficia de doua astfel de fabrici fiecare.

"In conditiile in care Comisia Europeana cauta sa reduca emisiile de dioxid de carbon in aceste regiuni, noi putem oferi clientilor nostri o tehnologie care furnizeaza o cantitate suficienta de energie care insa ajuta la reducerea poluarii in timpul operatiunilor lor", a declarat Prady Iyyanki, CEO-ul GE Energy.

Reprezentantii Coca-Cola au declarat ca fiecare fabrica va reduce emisiile de dioxid de carbon cu cel putin 40%, surplusul de electricitate fiind directionat catre reteaua nationala de electricitate a fiecarei tari.

Decizia de a construi astfel de centrale survine in urma rezultatelor pozitive obtinute in fabrica Coca-Cola HBC din Ungaria unde emisiile de dioxid de carbon au fost reduse, numai in primul an al operatiunilor, cu 43%. De asemenea, costurile energiei electrice au fost reduse cu 400.000 de euro.

GE Energy este unul dintre cei mai mari furnizori mondiali de tehnologii de producere a energiei electrice si distribuire a energiei, iar in anul 2007 a inregistrat venituri de 22 miliarde de dolari.

In Romania, Coca-Cola HBC (CCHBC) are aproximativ 3.000 de angajati si opereaza opt fabrici in sase locatii: Bucuresti, Ploiesti, Iasi, Timisoara, Oradea si Vatra Dornei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri