A&D Pharma, marja de profit de 26% in 2007

Grupul olandez farmaceutic A&D Pharma a inregistrat, anul trecut, o marja de profit de 26% si un EBITDA (rata profitului inainte de plata dobanzilor, impozitelor, deprecierii si amortizarii) de 16 milioane de euro, potrivit datelor companiei.

Vanzarile consolidate s-au cifrat in jurul valorii de 425,5 milioane de euro, in crestere cu 28% fata de 2006, in acord cu rezultatele publicate inainte de auditare.

Divizia de distributie a produselor farmaceutice Mediplus a inregistrat vanzari de 363,6 milioane de euro, cu 26% mai mult decat anul trecut, iar lantul de farmacii Sensiblu a raportat o majorare a vanzarilor de 35% fata de aceeasi perioada.

“Rezultatele A&D Pharma au fost influentate negativ atat de deprecierea monedei nationale fata de euro a avut un impact negativ asupra noastra, ceea ce a afectat de asemenea negativ costurile operationale, cat si din cauza faptului ca autoritatile care reglementeaza piata farmaceutica locala nu au majorat preturile la medicamentele pe baza de prescriptie in concordanta cu cresterea cursului de schimb valutar", a declarat Dragos Dinu (foto), CEO-ul companiei.

In ceea ce priveste planurile de viitor, managerul general al celui mai puternic grup farmaceutic din Romania a declarat ca „ramanem increzatori in privinta perspectivelor de crestere a pietei farmaceutice in Europa Centrala si de Est si intentionam sa consolidam pozitia A&D Pharma de lider pe piata farmaceutica din Romania".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
JYSK România deschide un nou magazin și ajunge la o rețea de 88 de locații
Setari Cookie-uri