Primarul municipiului Botosani, Catalin Flutur, a declarat ca Saving Energy Corporation, un concern din San Francisco, a cerut municipalitatii sa fie partenera pentru construirea unei fabrici de biodiesel la Botosani.

„Este un lucru extraordinar, o investitie foarte mare pentru Botosani, de 124 milioane de dolari, care ulterior dezvoltata va aduce mari beneficii. Deja am identificat o locatie. Ei au nevoie de aproape trei hectare de teren, cu platforma si acces la cale ferata pentru a-si putea dezvolta investitia”, a precizat primarul Flutur, citat de NewsIn.

Primarul a mai spus ca acest concern a incheiat contracte pentru samanta de rapita si soia cu producatori din Ucraina si Rusia, dar mai are nevoie de asociatii de producatori agricoli locali care sa ofere materie prima pentru producerea de biodiesel. Toata materia prima urmeaza sa fie prelucrata la Botosani.

In luna aprilie, reprezentantii concernului american vor fi prezenti la Botosani si vor primi asistenta tehnica din partea Agentiei de dezvoltare regionala Nord Est.

Investitia concernului american va crea 55 locuri de munca directe si 35 indirecte, aceasta fiind planificata sa fie finalizata in 18 luni. Concernul american mai are in curs de derulare doua astfel de investitii in Polonia si Turcia.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Coronavirus| Cele 257 de magazine Penny își modifică programul
Setari Cookie-uri