Filiala romaneasca a retailerului grec de produse cosmetice, Sarantis Romania, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 39,57 milioane euro, in crestere cu 22,69% comparativ cu anul precedent.

Sarantis Romania a raportat in 2007 un profit inainte de dobanzi si taxe (EBIT) de 5,11 milioane euro, mai mare cu 33,18% decat cel inregistrat in anul precedent de 3,84 milioane euro.

Filiala romaneasca a fost a treia tara din punct de vedere al cifrei de afaceri si profitului, dupa Grecia (cu o cifra de afaceri de peste 107 milioane euro si un profit EBIT de 23,86 milioane euro) si Polonia (cu afaceri de 58,16 milioane euro si un profit EBIT de 5,87 milioane euro).

La nivel de grup, Sarantis a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 241,51 milioane euro, mai mare cu 12,19% fata de anul trecut.

Grupul grec Sarantis a cumparat intergral, la finele anului 2007, actiunile companiei romanesti Elmiplant, care produce si distribuie cosmetice, pentru 6,5 milioane euro. Tranzactia s-a facut prin filiala din Romania a grupului, iar preluarea Elmiplant face parte din strategia de dezvoltare a grupului elen, care vrea sa devina lider de piata in Europa de Est, in domeniul cosmeticelor si al bunurilor gospodaresti.

Filiala din Romania a grupului Sarantis a fost infiintata in 1996 sub denumirea de Romsar Cosmetics cu sediul central in Bucuresti. In februarie 2005, compania si-a schimbat denumirea in Sarantis Romania. Compania distribuie produsele la nivel national, prin intermediul a noua centre, atingandu-se aproximativ 8.000 de puncte de vanzare directa. Compania comercializeaza pe piata romaneasca produse fabricate de grupul Sarantis, cum ar fi: gama de parfumuri masculine STR8, Dare, parfumuri feminine B.U., C-Thru, X-Pose, linia de ingrijire a incaltamintei Camel, lina de produse Fino.

Printre jucatorii de pe piata cosmeticelor se numara, alaturi de Sarantis, P&G, Avon, Oriflame, Beiersdorf, Henkel sau L'Oreal.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Unilever, Henkel si Colgate-Palmolive vor Coty pentru 7 mld. dolari