Svenon Investments a preluat doar 7% din actiunile Inscut

Compania cipriota Svenon Investments Limited a reusit sa preia doar 7% din actiunile Inscut Bucuresti, in urma ofertei publice de preluare, care s-a derulat pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Fondul de investitii cipriot Svenon Invested Limited a preluat in urma ofertei circa 91.500 actiuni Inscut, reprezentand 7% din capitalul social al transportatorului rutier din Bucuresti, dupa ce doar trei actionari si-au vandut participatiile, pentru suma de 2,49 milioane lei.

Oferta publica de preluare s-a derulat in perioada 12 martie - 1 aprilie. Fondul cipriot a oferit un pret de 27,20 lei pentru preluarea a 40% din actiunile Inscut Bucuresti (521.144 titluri), ceea ce a ridicat valoarea ofertei la 14,18 milioane lei.

Inainte de oferta, Inscut Bucuresti era controlat in proportie de 60% de Svenon Investments Limited, in timp ce Kesdal Ventures Limited detinea 19,45% din actiuni, iar Konditor Consultants Limited aveau 13,32% din titlurile transportatorului rutier.

In schimb, circa 7,22% din actiuni (94.128) se aflau in posesia unor persoane fizice si juridice, valoare apropiata de numarul de tituri preluate de Svenon.

Actiunile Inscut Bucuresti se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul INBW. Trasportatorul rutier are un capital social de 9,12 milioane lei, divizat in 1,30 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 7 lei.

Conform ultimei cotatii, de 27,20 lei, inregistrata in 26 martie, egala cu pretul din oferta, capitalizarea companiei se ridica la 35,44 milioane lei (9,5 milioane euro).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »



Setari Cookie-uri