Producatorul de tamplarie PVC, Aplast, mizeaza anul acesta pe afaceri de 35 milioane euro, in crestere cu 75% fata de 2007 si are in plan investitii de cinci milioane de euro pentru cresterea capacitatii de productie, au declarat reprezentantii companiei, citati de NewsIn.
Aplast a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 20,3 milioane de euro, aproape dublu fata de 2006, cand a inregistrat afaceri de 10,417 milioane euro, iar pentru anul in curs estimeaza o cifra de afaceri cu 75% mai mare decat in 2007.

"Aplast mizeaza anul acesta pe afaceri de 35 milioane euro. In 2007, compania a vandut aproximativ 200.000 mp de tamplarie, iar in acest moment capacitatea de productie este de aproximativ 620.000 mp de tamplarie pe an", a declarat directorul de marketing al companiei Aplast, Ciprian Cherciu.

Aplast a investit in 2006 si 2007 peste 10 milioane de euro, iar anul acesta are in plan investitii de cinci milioane euro pentru cresterea capacitatii de productie. "Acest efort investitional din ultimii ani s-a axat pe dezvoltarea capacitatii de productie, a sistemului logistic si informatic, dar si a retelei de distributie. Pentru acest an ne-am propus sa investim peste cinci milioane de euro. Primul pas a fost deja facut si a vizat dublarea capacitatii de productie pentru geamul termoizolant de la 1.500 mp/zi la 3.000 mp/zi", a adaugat reprezentantul companiei.

Reprezentantii Aplast estimeaza ca piata de tamplarie termoizolanta este in crestere cu 25-30% fata de 2007, valoarea acesteia fiind de aproximativ 1-1,2 miliarde de euro. "Avand in vedere ca industria ferestrelor din Romania este extrem de fragmentata, Aplast detine in prezent 3-3,5% din aceasta piata. Cu toate acestea, vizam pentru urmatorii trei ani atingerea unei cote de piata de 10%. Capacitatea de productie, gradul ridicat de tehnologizare, lantul de retail, folosirea celor mai bune materii prime cumulate cu o tendinta a consumatorilor de a se orieta catre produse de calitate superioara ne vor ajuta sa ne crestem semnificativ cota de piata", a mai spus Cherciu.

Compania Aplast a fost infiintata in anul 2000 si a devenit in cei opt ani de existenta unul dintre cei mai importanti producatori de tamplarie PVC din Romania. Potrivit conducerii companiei, Aplast inglobeaza in procesul de productie cele mai noi tehnologii din domeniu si foloseste materii prime de la furnizori de renume mondial precum Rehau si GU.

Reteaua nationala de desfacere Aplast este formata din peste 300 de dealeri si aproximativ 230 de magazine proprii. Compania dispune de un parc auto de peste 140 autoturisme si autoutilitare. Printre competitorii Aplast pe segmentul productiei de ferestre se numara Teraplast, Casa Noastra, AlmaTerm, etc.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri