Jean Valvis, presedintele producatorului de lactate LaDorna, a incheiat vanzarea companiei pe care o conduce catre producatorul francez Lactalis, printr-o tranzactie evaluata de presa la circa 100 de milioane de euro. Valvis exclude posibilitatea de a intra in afaceri cu imobiliare sau de a juca la bursa, orientandu-se mai degraba catre domeniul energiei.

Jean Valvis (foto), creatorul marcii LaDorna, isi va continua activitatea in cadrul companiei LaDorna inca sase luni, pana la finalizarea perioadei de tranzitie catre Lactalis.

"Nu voi investi in niciun caz in imobiliare. Sunt de formare arhitect si prin afaceri cu imobiliare am pornit la drum, insa acum sunt vaccinat impotriva afacerilor imobiliare. Piata imobiliara romaneasca a crescut, nu stiu daca va mai creste in acelasi ritm", a declarat, pentru Wall-Street, Jean Valvis.

Nici bursa nu pare sa-l tenteze pe Valvis, acesta considerandu-se un creator de brand-uri, care aduce valoare adaugata produselor sale. "Nici nu ma gandesc sa joc la bursa. Sunt un operator industrial, nu sunt in jucator finantist", a mai precizat Valvis.

Potrivit acestuia, "petitorii" afacerii LaDorna au fost patru companii multinationale, operatori de pe piata produselor lactate si un investitor institutional. In final, Lactalis a castigat competitia, ca urmare a determinarii companiei franceze de a intra pe piata romaneasca de profil evaluata la peste un miliard de euro.

“LaDorna reprezinta in Romania o puternica traditie a produselor de calitate, o marca, ce a fost construita si deja consolidata de-a lungul anilor. Vom dezvolta aceasta companie deja organizata pe principii compatibile cu cele ale grupului nostru”, a declarat presedintele grupului Lactalis, Emmanuel Besnier.

LaDorna are un numar de 1200 angajati pe opt platforme industriale de productie si a realizat o cifra de afaceri de 40 millioane euro in 2007. In prezent, colecteaza aproximativ 35 milioane de litri de lapte. Grupul Lactalis este activ deja in Serbia, Moldova, Ucraina si Grecia, unde LaDorna a dezvoltat propria structura de distributie si vanzari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
SUA investeste 1 mld dolari in tarile Initiativei Celor Trei Mari
Setari Cookie-uri