Jean Valvis (foto), creatorul marcii LaDorna, isi va continua activitatea in cadrul companiei LaDorna inca sase luni, pana la finalizarea perioadei de tranzitie catre Lactalis.

"Nu voi investi in niciun caz in imobiliare. Sunt de formare arhitect si prin afaceri cu imobiliare am pornit la drum, insa acum sunt vaccinat impotriva afacerilor imobiliare. Piata imobiliara romaneasca a crescut, nu stiu daca va mai creste in acelasi ritm", a declarat, pentru Wall-Street, Jean Valvis.

Nici bursa nu pare sa-l tenteze pe Valvis, acesta considerandu-se un creator de brand-uri, care aduce valoare adaugata produselor sale. "Nici nu ma gandesc sa joc la bursa. Sunt un operator industrial, nu sunt in jucator finantist", a mai precizat Valvis.

Citeste si:

Potrivit acestuia, "petitorii" afacerii LaDorna au fost patru companii multinationale, operatori de pe piata produselor lactate si un investitor institutional. In final, Lactalis a castigat competitia, ca urmare a determinarii companiei franceze de a intra pe piata romaneasca de profil evaluata la peste un miliard de euro.

“LaDorna reprezinta in Romania o puternica traditie a produselor de calitate, o marca, ce a fost construita si deja consolidata de-a lungul anilor. Vom dezvolta aceasta companie deja organizata pe principii compatibile cu cele ale grupului nostru”, a declarat presedintele grupului Lactalis, Emmanuel Besnier.

LaDorna are un numar de 1200 angajati pe opt platforme industriale de productie si a realizat o cifra de afaceri de 40 millioane euro in 2007. In prezent, colecteaza aproximativ 35 milioane de litri de lapte. Grupul Lactalis este activ deja in Serbia, Moldova, Ucraina si Grecia, unde LaDorna a dezvoltat propria structura de distributie si vanzari.