Producatorul de vopseluri Dufa Deutek isi consolideaza pozitia de jucator principal pe piata materialelor de constructii si finisaje prin achizitionarea companiei Scan, in urma unei tranzactii evaluate la 4 milioane de euro.
Preluarea producatorului de mortare si adezivi Zivvo se incadreaza in strategia pe termen mediu si lung a companiei, de a-si intari pozitia pe piata mortarelor si a adezivilor, prin extinderea regionala si acoperirea partii de sud-est a tarii.

„Integrarea noii unitati Scan vine sa completeze investitia facuta in martie, cand am achizitionat in Cluj o capacitate moderna pentru productia mortarelor si adezivilor pentru constructii. Noua investitie din vecinatatea autostrazii Bucuresti-Constanta ne va permite sa satisfacem mai bine nevoile pietei si sa acoperim prompt si eficient intregul teritoriu al tarii, cu precadere zonele de Sud si Est, zone care sunt principale beneficiare ale acestei investitii’’, a declarat Bruno Negoita, director general Dufa Deutek.

Prin achizitia recenta, Dufa Deutek vizeaza o crestere a cifrei de afaceri cumulate la 65-70 milioane de euro si cucerirea pietei de mortare uscate anul viitor. In martie anul curent, compania a cumparat producatorul de mortare si adezivi Bengoss Comimpex, in urma unei tranzactii de aproximativ 19 milioane de euro, intrand pe segmentul adezivilor si mortarelor.

Scan detine o unitate de productie in Fundulea, judetul Calarasi, cu o suprafata totala de de 43.000 de metri patrati si o capacitate de productie anuala de 10.000 de tone. Compania va demara, incepand cu luna viitoare, productia de adezivi si mortare sub brandul Bauleiter.

Dufa Deutek este lider de piata pe segmentul de vopseluri decorative, cu o cifra de afaceri de aproximativ 30 milioane euro in 2007 si o cota de piata estimata la 16%. Printre marcile de succes ale companiei se numara Dufa Deutek, SuperWeiss, Danke!, Oskar si Bauleiter.

Compania a fost infiintata in anul 1998 ca joint venture intre doi investitori autohtoni si concernul Meffert AG din Germania. In 2005, compania a fost achizitionata de fondul de investitii Advent International, incepand procesul de rebranding prin implementarea ulterioara a denumirii Dufa Deutek.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri