Compania de Factoring, infiintata in toamna anului 2006, si-a dublat cifra de afaceri in primul semestru al acestui an, pana la 91 milioane euro, ca urmare a avansului puternic pe segmentul firmelor mici si mijlocii (IMM) cu afaceri intre 1 si 10 milioane euro, a anuntat compania.
In primul semestru din 2007, Compania de Factoring inregistrase o cifra de afaceri de 45,5 milioane de euro.

"Ne-am concentrat pe segmentul IMM (n.r. firme mici si mijolcii) cu cifre de afaceri cuprinse intre 1 si 10 milioane de euro", a declarat directorul executiv al Companiei de Factoring, Valentin Chirca.

El a mentionat ca dublarea cifrei de afaceri se datoreaza mai ales cresterii numarului de clienti, pana la 160 in prezent, comparativ cu primele sase luni din 2007 cand societatea avea 70 de clienti.

Factoringul in lei are o pondere de 90% din totalul cifrei de afaceri realizate de Compania de Factoring, acesta fiind si motorul de crestere al afacerilor companiei, potrivit unui comunicat.

Sectoarele cu cea mai mare pondere in cifra de afaceri au fost, in prima jumatate a anului, cele din comert si distributie de produse alimentare si bauturi, cu peste o treime (35%), si de industria materialelor de constructii (26%).

Urmeaza industria transporturilor, cu o pondere de 12%, industria textila, cu 5%, alte industrii generand 22% din afaceri.

In ce priveste distributia geografica, Bucurestiul contribuie cu aproape o treime (30%) la cifra de afaceri inregistrata in primul semestru din 2008, restul tarii avand o pondere de 70%, se mai spune in comunicat.

"Credem ca zona Moldovei va cunoaste o dezvoltare accelerata in viitorul apropiat, motiv pentru care vom reloca biroul de la Suceava la Iasi. Astfel, vom putea acoperi o arie mai larga", a mai spus Chirca.

Compania de Factoring tinteste o cota de piata cuprinsa intre 10% si 15% in acest an si dublarea cifrei de afaceri, la 230 milioane euro.

De asemenea, compania vrea sa atraga 100 de noi clienti si sa mentina un nivel al rentabilitatii capitalului propriu (ROE) de 25%.

Factoring de 1,8 miliarde euro in acest an

Piata de factoring din Romania ar putea ajunge la circa 1,8 miliarde de euro in 2008, ca urmare a potentialului mare de crestere, cu o rata de crestere pe termen mediu de 40% pe an, potrivit estimarilor companiei.
Anul trecut, piata de factoring din Romania a crescut cu 80% fata de 2006.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri