O firma spaniola construieste un parc de generatoare eoliene in judetul Buzau

Firma Eolgen din Spania a inceput constructia unui parc de generatoare eoliene in comuna buzoiana Racoviteni, investitia, in valoare de 70 de milioane de euro, urmand ca fie realizata pe o suprafata de 80 de hectare, in decurs de trei ani, anunta NewsIn.

Lucrarile pentru ridicarea primelor mori de vant au inceput miercuri, morile de vant urmand sa functioneze timp de un an in cadrul fazei de testare.

Primarul comunei Racoviteni, Ilie Neacsu, a declarat ca localitatea va avea numai de castigat in urma acestei investitii.

"Licitatia organizata pentru concesionarea a 80 hectare de teren, cu pastrarea dreptului de pasunat, a fost castigata de firma Eolgen din Spania. Este o zona avantajoasa, pentru ca acolo exista cale de transport a curentului pentru circuitul national si astfel instalarea eolienelor reprezinta un dublu avantaj pentru ambele parti. Cand vor fi ridicate eolienele, noi vom avea un avantaj de 6,5 miliarde de lei vechi pe an, bani care vin prin concesiunea terenului, plus impozitele care vor intra tot in bugetul primariei", a declarat primarul Ilie Neacsu.

El a mai spus ca investitia se ridica la 70 de milioane de euro. "Investitia, care se va finaliza in trei ani, conform contractului, se ridica la 70 milioane de euro. La campul de testare se lucreaza cu o firma din Ramnicu Sarat care deja cunoaste faptul ca acolo este o zona care favorizeaza astfel de proiecte, deoarece vantul bate incontinuu, lucru confirmat de mai multi cercetatori veniti la fata locului”, a declarat primarul Ilie Neacsu. Parcul eolian de la Racoviteni va deveni cel mai mare parc de acest gen din judetul Buzau.

Potrivit primarului, terenul a fost dat in concesiune pe 49 de ani firmei spaniole.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri