"Arpechim a sistat livrarea de materii prime catre Oltchim in urma cu doua saptamani. Compania a fost nevoita sa reduca productia. Situatia a fost creata de instalatiile vechi de la Arpechim care trebuie reparate. Ni s-a spus ca reparatiile vor dura aproximativ o luna", a spus reprezentantul Petro Carbo Chem SE (PCC), Wojciech Zaremba.

Acesta a reafirmat ca vor sustine achizitia partii de petrochimie a Arpechim de catre Oltchim SA. "Este foarte important pentru noi ca partea de petrochimie a Arpechim sa fie cumparata de Oltchim. Este cea mai buna solutie pentru afacere", a mai spus Zaremba.

In prvinta privatizarii Oltchim, reprezentantul PCC a spus ca este foarte important ca acest proces sa se desfasoare intr-un mod transparent. "Asteptam privatizarea Oltchim. Vrem sa stim care vor fi procedurile si conditiile. Este foarte important ca aceasta privatizatre sa se faca intr-un mod transparent", a mai spus Wojciech Zaremba.

Acesta a mai spus ca nu este impotriva participarii salariatilor la privatizarea companiei prin Oltchim MBO, dar aceasta trebuie sa isi schimbe numele deoarece Oltchim este un brand inregistat de Oltchim SA.
"Nu sunt de acord ca ei sa participe la privatizare folosind brandul Oltchim care are peste 40 de ani. Aproximativ 20% din valoaraea companie este data de brand. Ni s-a promis ca numele Oltchim MBO va fi schimbat", a mai spus reprezentantul PCC.

Citeste si:

Producatorul de ingrasaminte Oltchim Ramnicu-Valcea a inregistrat pierderi de 37,24 milioane lei (10 milioane euro) in primul semestru al acestui an, fata de profitul obtinut in perioada similara din 2007, pe fondul deteriorarii contului financiar, potrivit datelor anuntate de companie la jumatatea lunii august.

Compania are un capital social de 32,36 milioane lei, divizat in 323,6 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei. In structura actionariatului Oltchim, AVAS detine 53,26% din capital, grupul german PCC SE controleaza 12,9%, iar SIF Oltenia are o participatie de 6,80%.

Petro Carbo Chem SE a inregistrat in 2007 vanzari de 944 milioane euro iar pentru 2008 prognozeza vanzari de 1,1 miliarde euro. PCC Grup activeaza prin cele trei divizii ale sale in domeniul chmiei, logisticii si energiei.Compania activeaza in 18 tari si are 8.200 de angajati.